• Kapiten kadetske ekipe RK Proleter Marko Mikić više nego efikasan na terenu

    Kapiten kadetske ekipe Rukometnog kluba Proleter iz Zrenjanina Marko Mikić ove sezone je više nego efikasan na terenu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Kapiten kadetske ekipe RK Proleter Marko Mikić više nego efikasan na terenu
    Foto: zrenjaninski.com

     

    U dosadašnje četiri utakmice Super lige Vojvodine za kadete, Marko Mikić je postigao 41 gol i na odličnom je putu da na kraju takmičarske sezone osvoji titulu najboljeg strelca u prvenstvu.

     

    – To bi bilo super. U svakom slučaju, ima još da se igra, a na meni je da se trudim i doprinosim da moja ekipa postigne što bolje rezultate – kaže na početku razgovora za portal zrenjaninski.com Marko Mikić, koji igra na poziciji srednjeg i levog beka.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Rukometaši OŠ „Žarko Zrenjanin“ odbranili prošlogodišnju šampionsku titulu

     

    Marko je rođen 6. juna 2007. godine. Bolji poznavaoci prilika za njega kažu da je zrenjaninski rukometni vunderkind o kome će se tek pričati. Ovim sportom je počeo da se bavi u prvom razredu osnovne škole i bio je to njegov prvi izbor. U stvari, bio je to mamin izbor.

     

    – Hteo sam da treniram fudbal, zapravo sve osim rukometa, ali me je mama poslala na rukomet. Zanimljivo je da niko u kući nije znao ništa o rukometu, ali je mama procenila da je to idealan sport za mene. I nije pogrešila. Od prvog dana sam u Proleteru i trenutno nastupam za kadetsku selekciju – priča naš mladi sagovornik, sa kojim smo razgovarali u prijatnom ambijentu kafea „Izlog“, koji se nalazi u Hotelu „Vojvodina“.

     

    marko mikić
    Marko Mikić sa saigračem Danetom Meseldžijom (Foto: Privatna arhiva)

     

    Da se radi o momku na koga ozbiljno računaju u Proleteru pokazuje i to što se priključio pripremama seniora. U 15. godini je debitovao za prvi tim i postigao svoj prvi gol. Ove sezone je dobio priliku na utakmici protiv Vojvodine i tri puta se upisao u listu strelaca.

     

    – Trenutno, zbog brojnih obaveza, ne stižem da treniram sa prvim timom. Ujutru idem u auto školu, popodne u redovnu školu, a trening seniorske ekipe je od 18 časova, dok sam još na časovima. Zato treniram sa kadetima od 21 sat. Želim da završim srednju školu, a posle toga ćemo videti gde ću i šta ću. Sve zavisi od budućih ponuda – ističe Marko Mikić, inače učenik drugog razreda Ekonomsko – trgovinske škole „Jovan Trajković“ u Zrenjaninu, smer turistički tehničar.

     

    Marka su zapazili i u rukometnim savezima Srbije i Vojvodine, pa odlazi na pripreme sa svojim vršnjacima i talentima iz drugih delova zemlje.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Pre nekoliko meseci sam prvi put dobio poziv za okupljanje kadetske M18 selekcije Srbije, a u selekcije Vojvodine sam pozivan od svoje desete godine. Baš sam se iznenadio kada sam dobio poziv Rukometnog saveza Srbije, jer ga u tom trenutku još nisam očekivao. Svakako mi prija i pokazuje da sam na dobrom putu – zaključuje Marko Mikić.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport