• Jedan od najboljih rukometnih golmana Marko Gaćinović karijeru nastavlja u Jugoviću

    Nekadašnji kapiten Rukometnog kluba Proleter iz Zrenjanina i jedan od najboljih superligaških golmana Marko Gaćinović novo je pojačanje Jugovića iz Kaća. Dvadesetosmogodišnji čuvar mreže u prethodnoj sezoni je, inače, branio gol Kikinde Grindex.   – Jugović je klub sa velikom tradicijom i počastvovan sam što ću ove godine biti čuvar mreže u čuvenom „Hramu“. Nakon […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Jedan od najboljih rukometnih golmana Marko Gaćinović karijeru nastavlja u Jugoviću

    Nekadašnji kapiten Rukometnog kluba Proleter iz Zrenjanina i jedan od najboljih superligaških golmana Marko Gaćinović novo je pojačanje Jugovića iz Kaća. Dvadesetosmogodišnji čuvar mreže u prethodnoj sezoni je, inače, branio gol Kikinde Grindex.

     

    – Jugović je klub sa velikom tradicijom i počastvovan sam što ću ove godine biti čuvar mreže u čuvenom „Hramu“. Nakon isteka ugovora sa ekipom Kikinde Grindex ubrzo je usledio poziv kluba iz Kaća. Obavio sam nekoliko kratkih razgovora sa članovima uprave, ambicije i želje su nam se poklopile i veoma lako smo došli do zajedničkog dogovora – kaže za portal zrenjaninski.com Marko Gaćinović.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Nepravda bez presedana: Tadija Eremić, odlukom sudija, ostao bez evropske medalje

     

    On očekuje da će nova takmičarska sezona u Super rukometnoj ligi biti veoma uzbudljiva.

     

    – Niko od nas još uvek nije igrao u ovom sistemu takmičenja, a i ekipe su veoma izjednačene, tako da će sezona biti veoma uzbudljiva. Kada ste u dresu Jugovića, ambicije su uvek na najvišem nivou. Pred prepunom halom uvek morate da date svoj maksimum i pružite najbolju partiju, u kakvom god da ste sastavu. Najbitnije od svega je da se mlada ekipa Jugovića brzo privikne na novi sistem takmičenja i na najlakši mogući način obezbedi opstanak u Super ligi – poručuje Gaćinović.

     

    Pre njega, u Jugović su stigli i Vesko Barjaktarović i Aleksa Skuban, obojica iz Proletera.

     

    – Većinu saigrača poznajem jer smo do sada delili teren, na različitim stranama. Svakako se i sa drugima brzo upoznajemo i timsku hemiju dižemo na veoma visok nivo – ističe naš sagovornik.

     

    marko gaćinović
    Foto: RK Jugović

     

    MVP finalne utakmice Kupa Vojvodine

     

    Marko je prošle sezone proglašen za MVP-a finalne utakmice Kupa Vojvodine. Osim što je briljirao na golu, tokom sezone je postigao i sedam golova.

     

    – Naravno da laska svako individualno priznanje, ali kao što sam više puta kroz svoju karijeru napominjao, najbitniji je timski uspeh i da titulu MVP-a uvek ponese igrač mog tima. To u većini slučajeva znači da smo ostvarili dobar timski rezultat. Kada je reč o prošloj sezoni u Kikindi, iskreno govoreći, ne mogu da budem zadovoljan. Slažem se da se na individualnom planu sezona može oceniti kao uspešna, ali je meni, ponavljam, mnogo bitniji timski rezultat, a on na kraju nije bio zadovoljavajući. Samim tim bih sezonu u ARKUS ligi ocenio kao neuspešnu. Međutim, u državnom kupu smo ostvarili zapažen rezultat, plasirali smo se među osam najboljih, što je stvarno veliki uspeh. Možda su nas dodatne obaveze u državnom kupu omele da imamo bolji plasman u ARKUS ligi. To nikada nećemo saznati – ocenjuje Gaćinović.

     

    Za kraj – pitali smo ga i da li je bilo poziva da se vrati u ekipu zrenjaninskog Proletera, čiji je kapiten svojevremeno bio.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Jeste, bio sam dugogodišnji kapiten i drago mi je da to nije zaboravljeno. Hvala vam na tome. Bilo je poziva i obavljeno je nekoliko razgovora sa čelnicima Proletera. U ovom momentu, međutim, nismo došli do dogovora. Trenutno sam fokusiran samo na Jugović iz Kaća, a što se tiče povratka, o tome možemo na leto opet detaljnije da razgovaramo, ukoliko se za to stvori prilika. Iskreno, uvek sam otvoren za razgovor i povratak u grad u kom živim i u klub iz kog sam ponikao. Da bi do toga ipak i došlo, mnogo toga treba da se poklopi i ostvari – završava Marko Gaćinović.

     

    Bivši igrač Radničkog Uroš Markoski pojačao redove Naftagasa iz Elemira

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport