• Igrači OFK Gradnulica Danilo Mirčetić i Bojan Tumo efikasni u dosadašnjem delu prvenstva

    Žestoka borba vodi se u A ligi Fudbalskog saveza grada Zrenjanina između Zadrugara iz Lazareva i Gradnulice iz Zrenjanina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Igrači OFK Gradnulica Danilo Mirčetić i Bojan Tumo efikasni u dosadašnjem delu prvenstva
    Bojan Tumo i Danilo Mirčetić (Foto: Privatna arhiva)

     

    Zadrugar trenutno zauzima prvo mesto na tabeli, sa ukupno 64 boda, jednim više u odnosu na drugoplasiranu ekipu OFK Gradnulica.

     

    U redovima Zrenjaninaca, po broju postignutih golova, istakli su se Danilo Mirčetić i Bojan Tumo, koji su za portal zrenjaninski.com govorili o svojim karijerama i aktuelnoj sezoni.

     

    Danilo Mirčetić je rođen 1999. u Zrenjaninu. Fudbal je počeo da trenira sa sedam godina i do sada je najviše igrao u četvrtom rangu takmičenja, u klubovima kao što su Krajina, Jedinstvo iz Novog Bečeja i Begej iz Žitišta.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zaječarac u Petrovgradu: Bokser Vuk Tošić do sada imao tri meča i sva tri rešio u svoju korist

     

    Bojan Tumo je šest godina mlađi od Danila. Rođen je 14. juna 2005. i trenira fudbal od svoje šeste godine. Počeo je u FK Petlić, a igrao je još i u Bambiju i Proleteru iz Zrenjanina.

     

    Mirčetić je u Gradnulicu došao zimus.

     

    – Kada je aktuelna uprava preuzela klub, kontaktirali su me više puta, ali isprva nije došlo do saradnje. U međuvremenu su se kockice poklopile i vratio sam se u svoj matični klub. Imao sam ponude klubova koji nastupaju u višem rangu takmičenja, ali sam slušao svoje srce – kaže za portal zrenjaninski.com Danilo Mirčetić.

     

    bojan tumo
    Bojan Tumo (Foto: Privatna arhiva)

     

    Tumo ima nešto duži staž u Gradnulici, u koju je došao početkom 2023.

     

    – Klubu je trebalo igrača, a ja sam u tom trenutku bio slobodan. Drugar me je spojio sa članovima uprave i tako je došlo do saradnje – priča Bojan Tumo za naš portal.

     

    Mirčetić je u drugom delu prvenstva postigao 11 golova, dok se Tumo u aktuelnoj sezoni 19 puta upisao u listu strelaca.

     

    – Dosta sam napredovao od jesenjeg dela sezone i poprilično sam zadovoljan svojom igrom – dodaje Tumo.

     

    Kada je reč o dosadašnjim susretima sa rivalima, obojica izdvajaju utakmicu 22. kola protiv Zadrugara iz Lazareva u kojoj je OFK Gradnulica trijumfovala rezultatom 4:2.

     

    – Bio je to pravi derbi za ovaj rang takmičenja. Pune tribine i dosta pritiska, što lično najviše volim. Jedino mi je žao što sam tada igrao samo deset minuta i nisam uspeo da se upišem među strelce – napominje Mirčetić.

     

    Tumo dodaje da je to bila prelepa utakmica sa puno publike na tribinama i dobrog fudbala.

     

    – Nažalost, kiksnuli smo u jesenjem delu sezone protiv Zadrugara, ali za sada, u prolećnom delu prvenstva, uz određena pojačanja u ekipi, nismo pretrpeli nijedan poraz i verujem da ćemo uspeti da uđemo u viši rang. Mislim da će Zadrugar do kraja sezone ostati na prvom mestu na tabeli, ali ne sumnjam u naš kvalitet i verujem da ćemo završiti kao pobednici u baražu – naglašava Bojan Tumo.

     

    danilo mirčetić
    Danilo Mirčetić (Foto: Privatna arhiva)

     

    Mirčetić kaže da bi cela Gradnulica, pa i on, voleli da Zadrugar kiksne u nekoj od predstojećih utakmica ali…

     

    – To je jako teško, pošto imaju ozbiljnu ekipu i mnogo boljeg trenera od nas – navodi on.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Iako se, sudeći po broju postignutih golova, čini da je ova sezona u OFK Gradnulica za Mirčetića onakva kakva se samo poželeti može, mladi igrač je razočaran odnosom aktuelnog trenera prema njemu.

     

    – Pre svega bih želeo da pohvalim ovaj projekat koji su napravili predsednik kluba Dragan Kirćanski i sponzor Igor Toškov, bez kojih bi Gradnulica možda i propala. Uložili su puno truda i novca da bi sve bilo ovako lepo. Puno su uložili i u sam stadion i prostorije kluba, što je za svaku pohvalu. Oni će biti najzaslužniji za uspehe OFK Gradnulica. Međutim, razočarale su me odluke trenera koji me je bez razloga stavio na klupu u poslednje dve utakmice i zbog toga ne želim više da sarađujem sa njim. To me je mnogo pogodilo, jer ne volim nepravdu – poručio je Danilo Mirčetić i upravi kluba i igračima poželeo puno sreće u nastavku prvenstva, kao i da ostvare ulazak u viši rang.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

    1. Jako „profesionalan“ odnos prema klubu i timu. Trenerov posao je da sastavlja tim, a posao igrača da igraju. Igrač koji ne može da podnese da bude na klupi nije pravi sportista ; ne izvršava svoje obaveze , samim tim nema mesto u klubu. Nije u redu da promovišete ovakvo nesportsko ponašanje pojedinaca , koje nije u duhu fudbalske igre. Mladi moraju da znaju da poštuju autoritet i ako Mirčetić poštuje upravu kluba, onda mora i da poštuje trenera , kojeg je ista ta uprava postavila. Ovakvo ponašanje igrača povlači suspenziju od strane kluba i raskid ugovora , nebitno koliko je samovoljnik golova postigao. Neka upiše trenersku školu, završi je , pa onda neka sastavlja tim. Kritikovati trenera, koji vodi klub u baraž za viši rang , zarad sopstvenih interesa, je nesportski čin i ne zaslužuje promociju. Sramota !!!

    2. Много волим да видим људе који суде о некоме , а немају појма о целој причи…

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport