• Fudbalerke Hendi sporta ponovile prošlogodišnji uspeh i zauzele prvo mesto

    Proteklog vikenda je u Banatskom Novom Selu, u organizaciji Specijalne olimpijade Srbije i sportskog kluba Kliker iz Pančeva, održano državno prvenstvo Specijalne olimpijade Srbije u ženskom UNIFIED fudbalu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Fudbalerke Hendi sporta ponovile prošlogodišnji uspeh i zauzele prvo mesto
    Foto: Hendi sport

     

    Fudbalerke Hendi sporta iz Zrenjanina su na ovom prvenstvu ponovile prošlogodišnji uspeh i zauzele prvo mesto.

     

    Na šampionatu u Banatskom Novom Selu bilo je prijavljeno 11 ženskih fudbalskih sastava sa teritorije Srbije.

     

    Takmičarke Hendi sport kluba iz Zrenjanina našle su se u prvoj diviziji sa ekipama Pčelice iz Kragujevca, Palestra iz Kruševca i Mladost iz Pirota.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjanin ima odbojkaške šampione: Pioniri Proletera prvaci Srbije!

     

    U prvom kolu, Zrenjaninke su, kao i prošle godine, prvu utakmicu igrale protiv tradicionalno neugodnog protivnika, ekipe iz Kragujevca. Nakon prvog poluvremena, devojke iz Hendi sporta su gubile 2:0, dok se u drugom poluvremenu situacija razvijala u njihovu korist. Zaigrale su mnogo bolje i uspele da daju tri gola, te su pobedile u vrlo neizvesnoj borbi.

     

    Drugi par iz njihove divizije bio je Palestra iz Kruševca i Mladost iz Pirota. Uspešnije su bile devojke iz Kruševca i tako se našle u finalu sa devojkama iz Zrenjanina.

     

    fudbalerke hendi sporta
    Foto: Hendi sport

     

    U finalu, koje je odlučivalo šampionke države u fudbalu, Kruševljanke su povele 1:0, ali već od trećeg minuta zrenjaninski tim je konsolidovao redove, povezao igru i završio utakmicu rezultatom 3:1. Tako su devojke iz Hendi sporta ponovile uspeh i zauzele prvo mesto u prvoj diviziji.

     

    Za Hendi sport klub nastupale su: Tanja Ćoćkalo, Tamara Stančić, Milena Mesaroš (prvi nastupi) i Katarina Zlatković. Partnerke su bile: Anđela Jahura, Teodora Laslo, Nataša Odadžić i Danijela Manjulov.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Ekipe koje su se takmičile u prvoj diviziji bile su veoma izjednačene i sve utakmice su imale neizvestan završetak. Naše devojke su imale imperativ više jer su branile prošlogodišnju titulu. Na obe utakmice imali smo veoma loše početke ali je kvalitet na kraju krunisan još jednom titulom. Veoma mi je drago što je naš sastav podmlađen sa tri nove devojke. Veliki doprinos ovom uspehu donele su i partnerke koje treću godinu igraju u našem sastavu. Ovom prilikom želim da se zahvalim svim devojkama koje su potvrdile kvalitet i zadržale šampionsku titulu u Zrenjaninu – rekao je za portal zrenjaninski.com trener Borislav Nuhanović.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport