• Fudbal u Vojvodini: Manje od mesec dana do starta prolećnog dela prvenstva

    Manje od mesec dana preostalo je do starta prolećnog dela prvenstva u ligama pod okriljem Fudbalskog saveza Vojvodine. Shodno ustaljenoj praksi, održavaju se konferencije klubova, kao nagoveštaj da će uskoro biti prekinuto zatišje u bitkama za bodove.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Fudbal u Vojvodini: Manje od mesec dana do starta prolećnog dela prvenstva
    Foto: Pixabay

     

    Konferenciji klubova Srpske lige „Vojvodina“ nisu prisustvovali samo predstavnici Dinama 1945, Naftagasa i Hajduka 1912, saopštio je Fudbalski savez Vojvodine.

     

    Zanimljivo je da je prvi put organizovana zajednička konferencija tri grupe Vojvođanske lige. Sa „Juga“ su izostali delegati Donjeg Srema 2015, Dunava, Jedinstva, Slavije i Radničkog (NP), dok su „Istok“ i „Sever“ imali polovinu predstavnika klubova.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Novi napadač Jedinstva Stefan Kockar u nastavku prvenstva biće pretnja po gol protivnika

     

    – Jesenji deo sezone u svim ligama pod okriljem saveza protekao je bez problema. Snimanje utakmica u Vojvođanskoj ligi pokazalo se kao pun pogodak. Regularnost je na prvom mestu, pa ćemo uložiti maksimum napora da i prolećna etapa protekne na najvišem nivou. Disciplinski organi savesno obavljaju posao i imaju našu podršku u radu. Uvođenje baraža je prvenstvo učinilo dodatno zanimljivim – kazao je generalni sekretar Fudbalskog saveza Vojvodine Miodrag Cvijić.

     

    Utvrđen je i kalendar takmičenja za prolećni deo prvenstva. Trka se nastavlja 2. marta i uz jedno vanredno kolo (10. april) biće završena 2. juna.

     

    Žreb za četvrtfinale Kupa Vojvodine biće održan 18. aprila, a mečevi su na programu 24. aprila. Polufinale je na programu 8. maja, dok je finalni meč predviđen 29. maja. Prošlogodišnji osvajač pehara u ovom takmičenju je pančevački Dinamo 1945.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Prve utakmice baraža za popunu Srpske lige „Vojvodina“ igraju se 8. i 9. juna. Polufinalne parove čine drugoplasirani timovi vojvođanskih liga i trećeplasirana ekipa sa najviše osvojenih bodova. Bolji iz dva polufinalna meča imaće prohodnost ka višem rangu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport