• Džudo klub Proleter u Ligi šampiona: Zrenjaninci ispisuju nove stranice klupske istorije

    OJK Proleter iz Zrenjanina najavio je učešće u prestižnom takmičenju, Ligi šampiona u džudou, što će označiti izuzetno važan trenutak u istoriji ovog kluba. Takmičenje, koje okuplja najbolje džudiste iz Evrope i sveta, održava se 9. decembra u Štark Areni u Beogradu. Džudo klub Proleter je, zahvaljujući uspesima ostvarenim u prethodnom periodu, stekao pravo da […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Džudo klub Proleter u Ligi šampiona: Zrenjaninci ispisuju nove stranice klupske istorije

    OJK Proleter iz Zrenjanina najavio je učešće u prestižnom takmičenju, Ligi šampiona u džudou, što će označiti izuzetno važan trenutak u istoriji ovog kluba. Takmičenje, koje okuplja najbolje džudiste iz Evrope i sveta, održava se 9. decembra u Štark Areni u Beogradu. Džudo klub Proleter je, zahvaljujući uspesima ostvarenim u prethodnom periodu, stekao pravo da se nađe u najelitnijem društvu.

     

    – Ovo je veliki korak za naš klub i dobro smo se pripremili za ovaj izazov. Naši takmičari su izuzetno talentovani i motivisani da se takmiče na najvišem nivou – izjavio je trener Proletera Nikola Savatović.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Jovan Đuričić trijumfovao u drugom kolu Bokserske lige Srbije

     

    Predsednik kluba Bojan Marković je ocenio da je ovo ogromna čast i za zrenjaninske džudiste i za grad.

     

    – Liga šampiona će nam omogućiti da pokažemo našu posvećenost sportu i da se takmičimo sa najboljima. Nadamo se podršci naših vernih navijača tokom ovog putovanja – istakao je Marković.

     

    Imaće ekipe u obe konkurencije

     

    Proleter je jedini klub, pored Crvene zvezde, koji će imati ekipe u obe konkurencije, muškoj i ženskoj. Mušku ekipu koja je ove godine odbranila bronzano odličije u Super ligi Srbije, čine Matija Jeremić (66kg), Stefan Mirković (73kg), Vukan Stanimirović (81kg), Marko Milutin (81kg), Dušan Sarić (81kg), Miljan Radulj (90kg), Milan Bulaja (90kg) i Mateja Borojević (90+).

     

    Muški tim je dodatno pojačan bivšim evropskim šampionom iz Jeremenije Fedrinandom Karapetianom (81kg) i supertalentovanim teškašem iz Niša Igorom Vračarem (+90kg), koji je ove godine osvojio bronzu na prvenstvu Evrope.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Ženski tim, koji je ove godine mnoge iznenadio i postao šampion Super lige Srbije, pobedivši u finalu favorizovanu Crvenu zvezdu, ima i te kako razloga da se nada dobrom rezultatu u Ligi šampiona. Za ženski tim nastupaće kapitenka Milica Nikolić (52kg), Kristina Nišavić (57kg), Sara Jočić (57kg), Anja Obradović (63kg), Jovana Bunčić (63kg), Milica Radaković (70kg) i Milica Cvijić (+78kg).

     

    Kadeti Proletera vicešampioni Srbije: Sofia oborila rekord, Pavle najbolji plivač!

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport