• Dino Radončić novi igrač Bajerna: Presrećan sam što sam došao u Minhen

    Reprezentativac Crne Gore i nekadašnji košarkaš Real Madrida Dino Radončić novi je igrač Bajerna, zvanično je saopštio minhenski klub.   Dvadesetčetvorogodišnji momak koji je odrastao u Zrenjaninu pridružio se proširenom sastavu Bajerna, pa trener Pablo Laso može da se osloni na njega na MagentaSport kupu 2023, koji se održava ovog vikenda. Radončić će raditi i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Dino Radončić novi igrač Bajerna: Presrećan sam što sam došao u Minhen

    Reprezentativac Crne Gore i nekadašnji košarkaš Real Madrida Dino Radončić novi je igrač Bajerna, zvanično je saopštio minhenski klub.

     

    Dvadesetčetvorogodišnji momak koji je odrastao u Zrenjaninu pridružio se proširenom sastavu Bajerna, pa trener Pablo Laso može da se osloni na njega na MagentaSport kupu 2023, koji se održava ovog vikenda. Radončić će raditi i sa prvim i sa rezervnim timom Bajerna.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Veslačica Jovana Arsić baš na rođendan obezbedila vizu za Olimpijske igre

     

    – Dino dolazi da pomogne našem prvom, ali i mladom timu. Uvereni smo da on može, ne samo da pruži vredan doprinos na najvišem nivou, već i da bude zvezda vodilja našim mladim talentima – izjavio je sportski direktor Bajerna Daniele Baiesi.

     

    Radončić je neko koga Pablo Laso dobro poznaje imajući u vidu da je strateg iz Vitorije godinama uspešno predvodio „kraljevski klub“. Takođe, Dino se vratio u zemlju iz koje je i potekao. Ovaj 2,03 metra visoki košarkaš, naime, rođen je 8. januara 1999. godine u Gisenu, a njegov otac Damir Radončić godinama je igrao u rukometnoj Bundesligi. Dino je prve tri godine života proveo u Nemačkoj.

     

    – Do saradnje sa Bajernom je došlo na incijativu trenera Pabla Lasa sa kojim sam već odlično sarađivao u Real Madridu. Velika prednost je i to što mogu da imam nemački pasoš, jer sam rođen ovde – izjavio je za portal zrenjaninski.com Dino Radončić, koji je potpisao ugovor na jednu plus jednu godinu.

     

    Prvi utisci odlični

     

    On je pre nedelju dana stigao u Minhen i kaže da su prvi utisci odlični.

     

    – U klubu se vodi računa o svakom detalju, sve je odlično organizovano i za sada sam presećan što sam ovde – poručio je Dino iz glavnog i najnaseljenijeg grada Bavarske.

     

    Prema njegovim rečima, u ovom trenutku nema neka prevelika očekivanja, ali je veoma motivisan jer je ovo stepenik više u njegovoj karijeri.

     

    – Došao sam da radim, treniram i da se borim. Želim da uživam u košarci i mislim da sam na pravom mestu, u jednom veoma uspešnom klubu bogate istorije – napominje Radončić.

     

    Španija zauzima posebno mesto u njegovom srcu

     

    Dino je prethodnu sezonu proveo u Saragosi, a osim za Real Madrid, u karijeri je nastupao i za španske klubove Mursiju i Burgos.

     

    – Vreme provedeno u Saragosi pamtiću po najboljem. Bile su to dve predivne godine. Upoznao sam mnogo ljudi i uvek ću se vraćati u taj grad. Šta reći o Španiji posle deset godina u njoj. Nadam se da ću jednog dana moći da se vratim tamo, da živim i uživam. Ta zemlja mi je ušla u krv i zauzima posebno i ogromno mesto u mom srcu – navodi naš sagovornik.

     

    Za kraj razgovora, dotakli smo se i njegovog nastupa u košarkaškoj reprezentaciji Crne Gore.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Trenutno na tom planu nema ništa novo. Bili smo odlični na Svetskom prvenstvu i veoma sam počastvovan svaki put kada igram za reprezentaciju. I tada dajem sve od sebe i jako sam srećan zbog toga. Nadam se da ću i u budućnosti biti u prilici da nastavim niz dobrih igara u reprezentaciji. Svakako ću se uvek vrlo rado odazvati pozivu selektora – podvukao je novi igrač minhenskog Bajerna Dino Radončić.

     

    Plivač Ognjen Kovačević zadovoljan nastupom na Svetskom juniorskom prvenstvu

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport