• Plivač Ognjen Kovačević zadovoljan nastupom na Svetskom juniorskom prvenstvu

    Član Plivačkog kluba Proleter iz Zrenjanina Ognjen Kovačević bio je jedan od četvoro mladih reprezentativaca koji su predstavljali Srbiju na Svetskom juniorskom prvenstvu u plivanju, održanom početkom septembra u Izraelu.   Prvog dana takmičenja, Ognjen je nastupio u disciplini 100m leđno. Trku je isplivao sa vremenom 58,20 i zauzeo 29. mesto. Trećeg dana prvenstva jedan […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Plivač Ognjen Kovačević zadovoljan nastupom na Svetskom juniorskom prvenstvu

    Član Plivačkog kluba Proleter iz Zrenjanina Ognjen Kovačević bio je jedan od četvoro mladih reprezentativaca koji su predstavljali Srbiju na Svetskom juniorskom prvenstvu u plivanju, održanom početkom septembra u Izraelu.

     

    Prvog dana takmičenja, Ognjen je nastupio u disciplini 100m leđno. Trku je isplivao sa vremenom 58,20 i zauzeo 29. mesto. Trećeg dana prvenstva jedan od najboljih zrenjaninskih plivača se takmičio u disciplini 50m leđno. Trku je isplivao sa vremenom 26,60, zauzevši 25. mesto.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dario Tomić proglašen za najboljeg takmičara bokserskog turnira u Novom Sadu

     

    – Rezultati su bili solidni i zadovoljan sam kako sam otplivao trke. Svestan sam da nisam bio dovoljno spreman da postignem neki veći uspeh, ali sam svakako imao druge ciljeve na takmičenju. Naime, već dugi niz godina tehnika leđnog plivanja mi nije bila na svom mestu i konačno smo moj trener Milorad Radišić i ja počeli da radimo na tome, što se i videlo na Svetskom prvenstvu. Svaki trening pre odlaska u Izrael je bio posvećen tome – izjavio je Ognjen Kovačević za portal zrenjaninski.com po povratku u Zrenjanin.

     

    Osim što je tehnički bio dobar, i vremena su bila solidna s obzirom na njegovu fizičku spremu i činjenicu da je mesec dana bio van bazena zbog prehlade.

     

    – Cilj je bio da pri brzini ostane ispravna tehnika, kao i da sam start trke bude eksplozivniji. Zbog moje visine i položaja u kom se startuje leđno plivanje, nisam bio toliko eksplozivan. Konačno smo i to sredili. Na Svetskom prvenstvu sam imao najbrži start do sada i najbolju tehniku – zadovoljan je naš sagovornik.

     

    plivač ognjen kovačević
    Foto: Privatna arhiva

     

    U novembru puni 18 godina

     

    Od većih ovogodišnjih takmičenja on izdvaja i Evropsko juniorsko prvenstvo održano početkom leta u Beogradu. Ognjen je plivao na 50 i 100m leđno.

     

    – Za to takmičenje sam se apsolutno spremao i postigao sam najbolja vremena u karijeri. Prezadovoljan sam svojim nastupima – ocenjuje on.

     

    Momku koji će 16. novembra napuniti 18 godina ovo je poslednja godina nastupa u juniorskoj kategoriji.

     

    – U planu je da u oktobru idem u Francusku na veliki plivački miting u malim bazenima. Tamo ću da jurim što bolje vreme. Zatim u novembru u Zagrebu planiram da jurim određene norme, a u glavi mi je norma za Evropsko seniorsko prvenstvo u malim bazenima – naglašava Kovačević.

     

    Odmah po povratku u rodni grad, ovaj učenik četvrtog razreda Zrenjaninske gimnazije se posvetio školskim obavezama.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Nije ništa novo za mene da uklapam školu i treninge. Prosto sam navikao na to jer već 13 godina treniram plivanje. Čim dobijem raspored časova odmah pravim raspored treninga. Zasad je sve u redu, samo još da uđemo u bazen, koji je trenutno zatvoren zbog renoviranja – kaže Ognjen Kovačević.

     

    Uspešni nastupi atletičarki Banata u kvalifikacijama Kupa Srbije za mlađe juniorke

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport