• Dario Tomić proglašen za najboljeg takmičara bokserskog turnira u Novom Sadu

    Bokser Banata iz Zrenjanina Dario Tomić proglašen je za najboljeg takmičara drugog po redu međunarodnog memorijalnog bokserskog turnira „Pavle Paja Milić“, koji je u subotu održan u Novom Sadu.   Pored takmičara iz cele Srbije, na ovom turniru su učestvovali i bokseri iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Crne Gore. Boje Boks kluba Banat branili su […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Dario Tomić proglašen za najboljeg takmičara bokserskog turnira u Novom Sadu

    Bokser Banata iz Zrenjanina Dario Tomić proglašen je za najboljeg takmičara drugog po redu međunarodnog memorijalnog bokserskog turnira „Pavle Paja Milić“, koji je u subotu održan u Novom Sadu.

     

    Pored takmičara iz cele Srbije, na ovom turniru su učestvovali i bokseri iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Crne Gore. Boje Boks kluba Banat branili su seniori Dario Tomić i Josif Belić, kao i kadet Andrej Racić.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninac u dresu Srbije: Dejan Davidovac sa reprezentacijom osvojio svetsko srebro

     

    Tomić je nastupio u seniorskoj kategoriji do 75 kg a za protivnika je imao takmičara novosadske Detelinare Vojislava Bjelicu. Meč je počeo naletima Bjelice i veštom kretnjom Tomića. Bjelica je išao svom silinom želeći da plasira seriju jakih udaraca, dok je Tomić kažnjavao te pokušaje i pokazao zašto je član seniorske reprezentacije Srbije za takmičare do 22 godine, iako mu je tek 19 godina.

     

    U drugoj rundi Tomić je iznenadnim desnim krošeom pogodio Bjelicu i poslao ga na pod. Prekid meča je bio neminovan, a žiri za dodelu priznanja je Tomića proglasio za najboljeg takmičara turnira. Pehar mu je uručio domaćin i organizator turnira Dušan Vučetić.

     

    Josif Belić se borio u kategoriji do 92 kg protiv Novosađanina Miodraga Vučetića iz BK Ronin. Nakon tri runde borbe, bez mnogo dvoumljenja, sudije su jednoglasno proglasile Belića za pobednika.

     

    bokserski turnir pavle paja milić
    Foto: BK Banat

     

    Pred Racićem težak zadatak

     

    Iako najmlađi predstavnik Banata na ovom turniru, Andrej Racić je ovog puta imao najteži zadatak pred sobom – reprezentativca Crne Gore i osvajača bronzane medalje na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Sloveniji Strahinju Mrdaka. Nakon tri runde borbe, ispraćene aplauzima svih prisutnih, sudijskim preglasavanjem pobedu je odneo Mrdak.

     

    – Veliki respekt pojedine sudije su imale prema toj osvojenoj evropskoj medalji. Andrej je bezuslovno prihvatio borbu i po nama je meč u najmanju ruku bio egal. No, sve pohvale za našeg takmičara koji je čak i nešto mlađi od protivnika, te ga i sledeće godine očekuju mečevi u ovom uzrastu – kaže za portal zrenjaninski.com trener BK Banat Milivoj Šojić.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    On dodaje da se bokseri Banata spremaju za nove izazove koji postaju sve zahtevniji.

     

    – Očekuje nas niz nastupa na međunarodnoj sceni. Takođe, planiramo da krenemo sa upisom u školu boksa i na taj način podržimo akciju Bokserskog saveza Srbije – ističe Milivoj Šojić.

     

    Veslačica Jovana Arsić baš na rođendan obezbedila vizu za Olimpijske igre

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport