• Aleksandra Uzelac poručuje iz Brazila: Poseban utisak na mene je ostavila čuvena Marakana

    Najmlađa članica ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Srbije i najperspektivnija mlada odbojkašica u državi po izboru Odbojkaškog saveza Srbije, Aleksandra Uzelac iz Zrenjanina, kaže da je odlazak u Brazil bila velika promena u njenom životu, ali da su prvi utisci sjajni.   Novu članicu Odbojkaškog kluba Fluminense iz Rio de Žaneira ovih dana očekuje početak takmičenja […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Aleksandra Uzelac poručuje iz Brazila: Poseban utisak na mene je ostavila čuvena Marakana

    Najmlađa članica ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Srbije i najperspektivnija mlada odbojkašica u državi po izboru Odbojkaškog saveza Srbije, Aleksandra Uzelac iz Zrenjanina, kaže da je odlazak u Brazil bila velika promena u njenom životu, ali da su prvi utisci sjajni.

     

    Novu članicu Odbojkaškog kluba Fluminense iz Rio de Žaneira ovih dana očekuje početak takmičenja u brazilskoj Super ligi, a njena očekivanja su velika.

     

    – Prvi utisci su neočekivano dobri. Klub je obezbedio sve što mi je ovde potrebno za život. Za sada se snalazim kako treba, ali sam još uvek u procesu privikavanja na sve. Svakako je ovo velika promena za mene ali sve ide u dobrom pravcu – poručila je iz Brazila za portal zrenjaninski.com Aleksandra Uzelac.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dva zlata oko vrata: Dunja Rajić sjajno privodi kraju ovu takmičarsku godinu

     

    Ona ističe da je brazilska Super liga mnogo jača u odnosu na srpsku i da startuje ovih dana.

     

    – Igramo na svaka tri dana, uz mnogo putovanja. Dosta se trenira, a treninzi u teretani su svakodnevni, što nije slučaj u Srbiji. Posebno mi je drago što ću ovde imati priliku da se sretnem sa mnogo poznatih odbojkašica – navodi naša sagovornica.

     

    aleksandra uzelac
    Foto: Privatna arhiva

     

    Oduševljena Kopakabanom

     

    Na pitanje kakvi su prvi utisci o Brazilu i jednom od njegovih najvećih gradova, Aleksandra odgovara da je Rio de Žaneiro prelep.

     

    – Obično je prva asocijacija bezbednost. U redu, to važi za određene delove grada u koje ne smete ići. Mogu slobodno reći da je deo grada u kome sam ja smeštena jedan od bezbednijih. Za sada nemam nikakvih problema. Zbog čestih treninga nisam imala toliko vremena za obilazak, ali sam videla Kopakabanu, kojom sam oduševljena, i još nekoliko prelepih delova Rija. I jedva čekam da obiđem sve – ističe Aleksandra.

     

    Ona dodaje da ima jako malo slobodnog vremena i da ga obično koristi za odlazak na masaže i bazen, što joj služi za oporavak od zahtevnih treninga.

     

    – Svaki put kada imam malo više slobodnog vremena upustim se u obilazak prelepota Brazila. Poseban utisak na mene je ostavio odlazak na čuvenu Marakanu u Riju, gde je baš ove godine moj klub Fluminense, ali u fudbalu, po prvi put u istoriji osvojio Kup Amerike. Utakmica je na mene ostavila prelep utisak, svi smo navijali i bodrili tim i imali priliku da budemo blizu veoma slavnih fudbalera – priča mlada srpska odbojkašica.

     

     

    Bez obzira što joj je izuzetno lepo u novoj sredini, Aleksandra dodaje da ipak ima i nešto što joj nedostaje.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Iskreno, najviše mi nedostaje da pričam srpski jezik. Navikla sam se na engleski, ali mi srpski baš fali. Pored toga, naravno, fale mi porodica, dečko, prijatelji… U Zrenjanin ću ponovo doći krajem aprila i biću tu veoma kratko jer odmah nakon sezone ovde kreću reprezentativne obaveze i pripreme za Olimpijske igre – poručuje Aleksandra Uzelac.

     

    Održan „Grand prix – Kup Zrenjanin“: Plivači Proletera i ovog puta veoma uspešni

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport