• Aleksandra Uzelac, najmlađa u redovima naše reprezentacije: Ponosne smo na naš uspeh

    Dve Zrenjaninke bile su članice ženske seniorske reprezentacije Srbije, koja je zauzela drugo mesto i osvojila srebrnu medalju na 33. Evropskom prvenstvu u odbojci u Briselu. Našu selekciju predvodila je kapitenka Maja Ognjenović, a uz nju je, kao debitantkinja u seniorskoj selekciji, na Evropskom prvenstvu nastupila i Aleksandra Uzelac.   Aleksandra je rođena u Zrenjaninu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Aleksandra Uzelac, najmlađa u redovima naše reprezentacije: Ponosne smo na naš uspeh

    Dve Zrenjaninke bile su članice ženske seniorske reprezentacije Srbije, koja je zauzela drugo mesto i osvojila srebrnu medalju na 33. Evropskom prvenstvu u odbojci u Briselu. Našu selekciju predvodila je kapitenka Maja Ognjenović, a uz nju je, kao debitantkinja u seniorskoj selekciji, na Evropskom prvenstvu nastupila i Aleksandra Uzelac.

     

    Aleksandra je rođena u Zrenjaninu 2004. godine i ovo joj je prvo veliko takmičenje na kom je nastupila sa seniorkama. Prve odbojkaške korake načinila je u Odbojkaškom klubu Bagljaš, kod trenera Milenka Vukovića. Tri godine je nastupala za Železničar iz Lajkovca, a od ove godine je članica brazilskog kluba Fluminense.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Plivač Ognjen Kovačević predstavlja Srbiju na Svetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu

     

    – Zadovoljna sam svojom igrom. U nekim trenucima sam mogla biti mnogo bolja, ali jednostavno se dešava. Ovo je prvi put tako velika stvar za mene. Bez obzira na to, nisam imala nikakav pritisak kao najmlađa igračica u reprezentaciji. Mogu reći da sam uživala i prikazala se u dobrom svetlu a tek ću da dokazujem šta mogu – izjavila je za portal zrenjaninski.com Aleksandra Uzelac.

     

    Demonstrirale vrhunsko umeće i borbenost

     

    Turska je u finalu pobedila Srbiju sa 3:2, po setovima 25:27, 25:21, 22:25, 25:22 i 15:13, posle 141 minuta igre. Turska zaslužuje sve čestitke za pobedu i titulu prvaka Evrope, ali su odbojkašice Srbije istinske šampionke bez obzira na poraz u finalu. Izabranice Đovanija Gvidetija još jednom su demonstrirale vrhunsko umeće, borbenost i želju za pobedom. Ipak, u nedelju je rival bio bolji tačno za tu jednu loptu, koju je Vargas pretvorila u pobedu svoje ekipe.

     

    – Veoma teška i izazovna utakmica za sve nas. I one i mi smo, i na terenu i van njega, osetile skoro istu energiju, pritisak i želju za pobedom. Bilo je neizvesno i naporno do poslednjeg momenta. Nismo uspele da izborimo zlato ali smo veoma ponosne na naš uspeh i našu igru kroz celukupno takmičenje. Znamo šta treba da popravimo kako bismo u potpunosti bile spremne za Olimpijske igre – ističe Uzelac.

     

    Ona dodaje da je porodica bila uz nju u Briselu, kako bi je podržala, a da je prve čestitke na vicešampionskoj tituli dobila od svojih najbližih.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Osim porodice, prvi su mi čestitali i dečko, kuma, najbolja drugarica… Svi su mi pisali odmah nakon utakmice i zaista sam zahvalna na ovoj velikoj podršci – dodaje Aleksandra Uzelac.

     

    Održan „Porodični tekvondo izazov“: Događaj posvećen porodici i zdravom stilu života

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport