• Više od 400 biciklista ovog vikenda koristilo stazu Zrenjanin – Temišvar

  Biciklisti iz Rumunije i Srbije su prošlog vikenda, prvi put od izgradnje biciklističke staze od Temišvara do Zrenjanina, imali priliku da je koriste u punoj dužini. Oni su u subotu i nedelju uživali u rezultatima prekogranične saradnje, a povodom Dana evropske saradnje.   „Prvi put smo vozili bicikle pored Begeja, od Rumunije do Srbije i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Više od 400 biciklista ovog vikenda koristilo stazu Zrenjanin – Temišvar

  Biciklisti iz Rumunije i Srbije su prošlog vikenda, prvi put od izgradnje biciklističke staze od Temišvara do Zrenjanina, imali priliku da je koriste u punoj dužini. Oni su u subotu i nedelju uživali u rezultatima prekogranične saradnje, a povodom Dana evropske saradnje.

   

  „Prvi put smo vozili bicikle pored Begeja, od Rumunije do Srbije i nazad, biciklističkom stazom koja je imala graničnu kontrolnu tačku. Granica je povodom ove manifestacije bila privremeno otvorena 24. i 25. septembra, od 8 do 20 časova, po rumunskom vremenu“, objavljeno je na Facebook stranici International CyclePath Zrenjanin – Timisoara.

   

  Kako je navedeno, privremenim graničnim prelazom Itebej – Otelek za dva dana prošlo je više od 400 biciklista. Ni čekanje od sat vremena nije ih omelo da stignu do Zrenjanina ili Temišvara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: ERIKA – biljka koja će ublažiti zimsku melanholiju

   

  Većina biciklista je odlučila da prenoći u Zrenjaninu, Temišvaru ili u mestima kroz koja prolazi staza.

   

  biciklistička staza zrenjanin - temišvar
  Foto: Aleksandar Rajković

   

  Postoji potreba za otvaranjem stalnog graničnog prelaza

   

  „Vikend je pokazao da postoji potreba za otvaranjem stalnog graničnog prelaza Itebej – Otelek. Prema rečima nadležnih sa obe strane granice, otvaranje nautičko – biciklističkog i pečačkog graničnog prelaza očekuje se tokom 2023. godine. Opštine Žitište, sa jedne strane, i Otelek, s druge, završile su svu neophodnu papirologiju za otvaranje graničnog prelaza. Sledeći korak je na dvema državama. S nestrpljenjem čekamo dan otvaranja graničnog prelaza, a onda još više biciklista na putu od Temišvara do Zrenjanina“, piše na Facebook stranici International CyclePath Zrenjanin – Timisoara.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Dan evropske saradnje je manifestacija koja se tradicionalno obeležava u preko 30 evropskih zemalja u septembru. Tada korisnici EU fondova i tela za njihovo sprovođenje organizuju događaje posvećene široj javnosti.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

  1. Suludom idejom o izgradjni biciklističke staze je samo uništena obala i priobalje Begeja. Staza je korištena danas i biće opet za 1. maj sledeće godine.

   1. Ideja je fantasticna, staza se koristi svakodnevno i koristice se mnogo vise kada se uspostavi stalni granicni prelaz ali ukoliko ne vozis bicikl i ne izlazis iz svog sela ne mozes da znas.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin