• SVETLOPIS – ŠKOLA FOTOGRAFIJE POČINJE SA RADOM

  ZRENJANIN – Zrenjanin je grad sa bogatom i značajnom tradicijom fotografije. Danas se može reći da je fotografija popularnija i dostupnija nego ikada. Često vlasnici fotoaparata nemaju vremena ili dovoljno predznanja da bi iskoristili pun potencijal foto opreme koju poseduju.     Da bi premostili ovaj jaz između dostupnosti i umeća korišćenja Tibor Arva i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  SVETLOPIS – ŠKOLA FOTOGRAFIJE POČINJE SA RADOM

  ZRENJANIN – Zrenjanin je grad sa bogatom i značajnom tradicijom fotografije. Danas se može reći da je fotografija popularnija i dostupnija nego ikada. Često vlasnici fotoaparata nemaju vremena ili dovoljno predznanja da bi iskoristili pun potencijal foto opreme koju poseduju.

   

  Foto: Igor Nađ

   

  Da bi premostili ovaj jaz između dostupnosti i umeća korišćenja Tibor Arva i Igor Nađ, u saradnji sa studijom „Diginet“, u petak su promovisali svoj projekat škole fotografije „SvetlOpis“. Uvodnom predavanju prisustvovala je brojna publika, kako početnici u oblasti fotografije, tako i kolege sa više godina iskustva.

   

  Tibor Arva, fotograf sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti analogne, ali i digitalne fotografije, predstavio je plan i program osnovog kursa fotografije u trajanju od dva meseca za početnike, koji čak ne moraju da imaju svoj aparat (jer će im tokom kursa biti dostupni aparati za vežbu) i najavio neke od naprednih kurseva za one koji su već savladali osnovim znanjima i interesuje ih studijska, komercijalna ili art fotografija.

   

  Foto: Igor Nađ

   

  Nakon uvodnog dela o kursu, Tibor je održao kratko predavanje o okviru, kadru, „početku i rodnom mestu“ fotografije koji kasnije određuje sve ostale aspekte konačnog izgleda fotografije. Namerno nazvana „SvetlOpis“, škola fotografije će osim tehničkog dela insistirati na priči i narativnom momentu u fotografiji.

   

  Uvodni kurs fotografije održavaće se paralelno četvrtkom i petkom u 19 časova, u prostorijama „Digineta“, u ulici Đure Jakšića 14, kako bi svi polaznici mogli da prilagode termine svom slobodnom vremenu. Iako je škola bazirana na komercijalnim osnovama, prvo predavanje je bilo besplatno i organizovaće se još radionica otvorenog tipa a u saradnji sa Crvenim krstom i drugim humanitarnim organizacijama njihovi aktivisti učestvovaće besplatno na svim časovima škole fotografije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme