• Srpska filmska asocijacija preporučuje Zrenjanin kao odličnu lokaciju

  Srpska filmska asocijacija ponovo je ovih dana preporučila Zrenjanin kao odlično mesto za snimanje filmova, serija, video spotova i reklama.   „Šarmantni grad Zrenjanin ima da ponudi puno lepih prizora. Krenite u virtuelno istraživanje ovog vojvođanskog dragulja“, poručili su iz ove asocijacije preko svog Twitter naloga.   Srpska filmska asocijacija je svojevremeno objavila online „Vodič […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Srpska filmska asocijacija preporučuje Zrenjanin kao odličnu lokaciju

  Srpska filmska asocijacija ponovo je ovih dana preporučila Zrenjanin kao odlično mesto za snimanje filmova, serija, video spotova i reklama.

   

  „Šarmantni grad Zrenjanin ima da ponudi puno lepih prizora. Krenite u virtuelno istraživanje ovog vojvođanskog dragulja“, poručili su iz ove asocijacije preko svog Twitter naloga.

   

  Srpska filmska asocijacija je svojevremeno objavila online „Vodič za filmske lokacije“, koji objedinjuje sva sakupljena kreativna i logistička znanja o lokacijama. Ovaj vodič je namenjen kako filmskim profesionalcima i produkcijama, tako i javnom sektoru i privatnim vlasnicima. U njemu se, na spisku film friendly gradova i opština, našao i Zrenjanin.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Turistička organizacija i u 2020. promovisala potencijale ovdašnje sredine

   

  Srpska filmska asocijacija je, inače, aktivna od 2009. godine. U pitanju je nezavisna asocijacija filmske industrije i filmskih radnika u Srbiji. Okuplja vodeće profesionalce u produkciji i post-produkciji koji rade na dugometražnim filmovima, TV reklamama, televizijskim projektima i projektima u oblasti kompjuterske grafike i animacije. Asocijacija danas uključuje partnere od poverenja u biznis i turističkom sektoru. Oni zajedno čine celokupan lanac usluga u okviru audio-vizuelne industrije.

   

  Zrenjanin već nekoliko godina ima sertifikat “Film friendly”, što znači da je u gradu stvoreno okruženje naklonjeno filmskoj industriji. To takođe znači da je Zrenjanin uveo propisanu proceduru i cenovnik za izdavanje dozvola za snimanje, kao i da je formirao bazu lokacija nad kojima grad ima nadležnost, a realno su dostupne za filmske produkcije.

   

  milan marić
  Milan Marić (Foto: volimzrenjanin.com)

   

  Ovog leta sniman film o Tomi Zdravkoviću

   

  U poslednje vreme u Zrenjaninu i okolini snimani su brojni filmovi i TV serije, kao što su “Konji vrani”, “Hadersfild”, “Senke nad Balkanom”… Na železničko – drumskom mostu na Tamišu, kod Orlovata, snimane su scene iz vrlo popularne strane serije “Misija X”, koja je emitovana na kanalu Epic drama. Ovaj most je poslužio za snimanje scena iz Drugog svetskog rata, za skakanje sa mosta, kao i za još neke kadrove koji se pojavljuju na samom početku gledanog serijala.

   

  Ovog leta u gradu na Begeju je boravila i ekipa novog domaćeg filma i serije o legendarnom pevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću. Producenti ovog ostvarenja, u kojem glavnu ulogu tumači mladi glumac Milan Marić, jesu glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić i pevač Željko Joksimović. Kadrovi za potrebe filma snimani su na Malom mostu i u Gimnazijskoj ulici.

   

  Takođe, letos je na centralnom trgu sniman film „Na margini“. U pitanju je diplomski rad apsolventa Akademije umetnosti u Beogradu, mladog reditelja Jovana Dopuđa.

   

  Više fotografija sa snimanja filma o Tomi Zdravkoviću možete pogledati na sajtu volimzrenjanin.com

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Odličan za snimanje filmova katastrofe,razaranja,bede i nesreće….ali i za serije o nekažnjenom lopovluku,prevari,kriminalu i trijumfu gramzivosti i pohlepe,ako se spuste malo niže do doline lopova.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin