• NEŠTO NESVAKIDAŠNJE: IRSKI POBUNJENICI I BRITANSKI VOJNICI RATOVALI U BOTOŠU!

  BOTOŠ – Botoš je u nedelju bio domaćin jednog nesvakidašnjeg događaja. Na prostoru stare ciglane i u botoškom ataru odigravala se prava ratna operacija. Na jednoj strani, pripadnici irske pobunjeničke frakcije „Crvena ruka“, a na drugoj regularna britanska vojska. Samo, nije to bio pravi okršaj, već trening airsofta, posebne igre za odrasle. – Ova operacija […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NEŠTO NESVAKIDAŠNJE: IRSKI POBUNJENICI I BRITANSKI VOJNICI RATOVALI U BOTOŠU!

  BOTOŠ – Botoš je u nedelju bio domaćin jednog nesvakidašnjeg događaja. Na prostoru stare ciglane i u botoškom ataru odigravala se prava ratna operacija. Na jednoj strani, pripadnici irske pobunjeničke frakcije „Crvena ruka“, a na drugoj regularna britanska vojska. Samo, nije to bio pravi okršaj, već trening airsofta, posebne igre za odrasle.

  – Ova operacija se bazira na stvarnim događajima. U pitanju je simulacija ratnih dejstava, a timovi bi trebalo da reše konkretan zadatak. U nedelju je, ustvari, održan jači trening, jednodnevni. Operacija je trajala od 8 ujutru do 14 časova, uz učešće oko 80 takmičara iz 7 timova – kaže za portal zrenjaninski.com član botoško – zrenjaninskog airsoft kluba „Raven ops“ Zoran Marinković.

  Ovaj klub trenutno ima 13 članova, dok im je tim lider lekar iz Sremske Kamenice. Airsoftom se bave ljudi različitih zanimanja i struka koji imaju višak adrenalina, dobru kondiciju, a ne mogu biti mlađi od 18 godina.

  – Mi imamo članove starije od 60 godina koji mogu da izdrže tempo koji uopšte nije bezazlen. Ali, kada se završi operacija u kojoj, napominjem, osim kondicije i fizičke spreme, ima i pameti, jer se igre pomno pripremaju, timovi imaju obaveštajce, kontraobaveštajce, pravi mali rat, organizam se potpuno isprazni, adrenalin potroši i spremni ste za svoje svakodnevne poslove koji će vam posle takvog treninga izgledati mnogo lakše – ističe Marinković.

  Botoš je idealno mesto za airsoft. Zato se u klubu „Raven ops“ pripremaju da dogodine organizuju  trodnevne igre i iskoriste sve prednosti ovog sela: od utrina i pašnjaka, do šikare, brega i reke, sve do prostora napuštene ciglane.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme

  Kako klima uređaji utiču na naše zdravlje?

  Dolazi vreme visokih temperatura, kada većina osoba koje ne tolerišu, ili ne vole vrućinu, pribegava toliko željenom rashlađivanju koje im pruža klima uređaj. Ipak, postavlja se pitanje može […]