• Mongolski travar i šaman sa porodicom se doselio u Belo Blato

  Belo Blato, selo pored Zrenjanina, prema poslednjem popisu, ima nešto više od 1.000 stanovnika. A tih hiljadu stanovnika pripadnici su oko 20 nacionalnih zajednica i etničkih grupa.   Od prošle godine, Belo Blato, pored Slovaka, Mađara, Srba, Bugara, Rumuna, Roma, ima i jednu porodicu Mongola.   Porodica Šagzin, koju čine otac Bulat, majka Olga i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Mongolski travar i šaman sa porodicom se doselio u Belo Blato

  Belo Blato, selo pored Zrenjanina, prema poslednjem popisu, ima nešto više od 1.000 stanovnika. A tih hiljadu stanovnika pripadnici su oko 20 nacionalnih zajednica i etničkih grupa.

   

  Od prošle godine, Belo Blato, pored Slovaka, Mađara, Srba, Bugara, Rumuna, Roma, ima i jednu porodicu Mongola.

   

  Porodica Šagzin, koju čine otac Bulat, majka Olga i kćerke Svetlana i Ailana, poreklom su iz Rusije, tačnije iz grada po imenu Ulan Ude, ali su pripadnici mongolske etničke zajednice.

   

  Bulat je diplomirao ekonomiju i programiranje u Moskvi, a potom je neko vreme proveo sa porodicom u Sjedinjenim Američkim Državama.  A zatim su se doselili u Belo Blato.

   

  mongolski travar

   

  – Nama to uopšte nije čudno. Koliko sam saznao, oni su se pre preseljenja informisali gde bi mogli živeti, a da njihova nacionalna i etnička pripadnost ne bude nikom važna. I dobro su izabrali. Porodica Šagzin je samo lepo upotpunila našu beloblatsku šaru. Jer, nas ovde spajaju sličnosti, a razlike nam nisu prepreka za miran i lep život. Jednostavno, mi smo tako odlučili – ističe Milan Nedeljkov, direktor beloblatske osnovne škole, dodajući da su u pitanju vrlo dragi ljudi, koji su se postepeno privikavali na novi život.

   

  Pročitajte još: Radovan Moldovan se već 43 godine druži sa svojim „tristaćem“

   

  Kćerka Svetlana je đak seoske škole i odlično se uklopila.

   

  – Ako ostanu u Belom Blatu, a u to verujemo, uskoro će đak biti i druga kćerka, Ailana – završava Nedeljkov.

   

  Zanimljivo je da Bulat porodicu izdržava prevođenjem i prodajom lekovitih preparata. Bulat ima i titulu šamana, ali, kako sam kaže, taj deo njegovog života, trenutno je „na odmoru“.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme