• Mladi iz Srbije mogu da konkurišu: Besplatna vožnja vozom po Evropskoj uniji

  Mladi iz Srbije rođeni 2005. godine mogu da konkurišu za 38.000 besplatnih voznih karata za putovanje po Evropi u periodu između 1. marta 2024. i 31. maja 2025. godine. Prijavljivanje traje do 18. oktobra u podne, prenosi Dojče vele.   Evropska komisija je, naime, objavila početak sledeće runde programa putovanja „Diskaver EU“ („Otkrij EU“). U […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Mladi iz Srbije mogu da konkurišu: Besplatna vožnja vozom po Evropskoj uniji

  Mladi iz Srbije rođeni 2005. godine mogu da konkurišu za 38.000 besplatnih voznih karata za putovanje po Evropi u periodu između 1. marta 2024. i 31. maja 2025. godine. Prijavljivanje traje do 18. oktobra u podne, prenosi Dojče vele.

   

  Evropska komisija je, naime, objavila početak sledeće runde programa putovanja „Diskaver EU“ („Otkrij EU“). U njemu mogu da učestvuju državljani zemalja EU, kao i Islanda, Lihtenštajna, Severne Makedonije, Norveške, Turske i Srbije.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Neka savršeni cvetni aranžmani krase vaš svečani dan

   

  Ko želi da osvoji besplatnu kartu, prvo mora da pokaže svoje znanje u jednom kratkom kvizu. Pobednici mogu da putuju širom Evrope do 30 dana u periodu između 1. marta 2024. i 31. maja 2025. godine.

   

  Program je namenjen mladima od 18 godina. To znači da se za dobijanje karte mogu prijaviti svi koji su rođeni od 1. januara do 31. decembra 2005. godine. Učesnici sa invaliditetom ili zdravstvenim problemima mogu da povedu pratnju.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Inicijativa „Diskver EU“ započela je 2018. godine i bila je zamisao aktivista Vinsenta-Imanuela Hera i Martina Špera. Njihov predlog da se svakom građaninu EU za 18. rođendan pokloni Interrail-karta i da se oni na taj način upoznaju sa kontinentom naišao je na veliku podršku političara i društva.

   

  Više informacija o programu i kako da se prijavite možete PROČITATI OVDE.

   

  Zrenjaninci imaju priliku da pogledaju novi film vizionarskog reditelja Lika Besona

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme