• Isplanirajte biciklističku vožnju do Temišvara: Objavljeno kada će biti otvoren granični prelaz

  Otvaranje graničnog prelaza Srpski Itebej – Otelek, koji se nalazi na biciklističkoj stazi izgrađenoj duž reke Begej, između Zrenjanina i Temišvara, pokazalo se kao veoma korisno. Zbog toga je odlučeno da i ove godine, u dane vikenda, ovaj granični prelaz bude na usluzi biciklistima.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Isplanirajte biciklističku vožnju do Temišvara: Objavljeno kada će biti otvoren granični prelaz
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Info centar Žitište je objavio datume otvaranja graničnog prelaza Srpski Itebej – Otelek i pozvao ljubitelje prirode i avantura da narednih meseci isplaniraju biciklističku vožnju do susedne Rumunije.

   

  Ovaj granični prelaz, namenjen biciklistima, biće otvoren tokom sledećih vikenda: 30. i 31. marta; 27. i 28. aprila; 25. i 26. maja; 3. i 4. juna; 29. i 30. juna; 27. i 28. jula; 24. i 25. avgusta; 21. i 22. septembra; 28. i 29. septembra; i 26. i 27. oktobra.

   

  PROČITAJTE JOŠ: FOTO: Čuveni bašaidski vašar okupio veliki broj prodavaca i posetilaca

   

  Biciklisti iz Srbije i Rumunije su krajem septembra pretprošle godine, prvi put od izgradnje biciklističke staze od Zrenjanina do Temišvara, imali priliku da je koriste u punoj dužini. Oni su uživali u rezultatima prekogranične saradnje, a povodom Dana evropske saradnje.

   

  Kako je tada navedeno, privremenim graničnim prelazom Srpski Itebej – Otelek je za dva dana prošlo više od 400 biciklista. Ni čekanje od sat vremena nije ih omelo da stignu do Zrenjanina ili Temišvara. Većina biciklista je odlučila da prenoći u Zrenjaninu, Temišvaru ili u mestima kroz koja prolazi staza.

   

  Stazu koriste biciklisti rekreativci i aktivni sportisti, ali ono što je značajno jeste da staza u celoj dužini nije stalno u funkciji, jer se granični prelaz za tu svrhu otvara u periodu od proleća do jeseni, i to vikendom. Zato iz opštine Žitište unapred saopšte datume kada će tokom sezone granični prelaz biti otvoren, za sve one koji planiraju da aktivno i na točkovima provedu odmor ili jedan vikend.

   

  – Lepo je videti da stazu koriste građani dve države u punoj dužini od Temišvara preko Žitišta do Zrenjanina. Biciklisti imaju priliku da obiđu i naselja uz stazu, posete ugostiteljske objekte, istorijske znamenitosti i zanimljivosti u obe države – kažu oni koji su uključeni u ove aktivnosti.

   

  Staza koja povezuje Zrenjanin sa Temišvarom, inače, duga je 75 kilometara, s tim što je 38 kilometara staze u Srbiji, a najviše na teritoriji opštine Žitište. Izgrađena je sredstvima iz prekograničnog projekta, vrednog 13,8 miliona evra.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Između ova dva banatska grada ne postoji autobuska linija, niti železnički prevoz, a drumskim putem se ide zaobilazno. Zato sada može bicklom. A to za meštane pograničnih naselja znači puno.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Jednom u 2 meseca, mogli su to da otvore svaki vikend tokom toplijih meseci. Kao i sve drugo, ne moze da bude normalno u nasoj zemlji, kao da zivimo na marsu. Strasno

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat