• Dora Gavran iz Mađarske došla u Aradac i započela privatni biznis: Sveće od vrhunskih sastojaka

  Dora Gavran iz malog mesta Senteš, kod Segedina, u susednoj Mađarskoj, već tri godine je meštanka Aradca. U ovo selo nadomak Zrenjanina dovela ju je ljubav koja će za nekoliko meseci biti krunisana brakom sa Nenadom Sladojevićem.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dora Gavran iz Mađarske došla u Aradac i započela privatni biznis: Sveće od vrhunskih sastojaka
  Foto: Privatna arhiva

   

  Osim što uči srpski jezik, Dora Gavran je, u želji da ne sedi skrštenih ruku, odlučila da se bavi jednim starim zanatom – svećarstvom odnosno voskarstvom.

   

  Dobila je i zvaničan sertifikat Ministarstva privrede, koji striktno određuje ko može poneti zvanje majstora starog zanata i registrovala svoju preduzetničku radnju za izradu sveća „Room of Nature“.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Slobodan Stankić jedan je od poslednjih čuvara tradicije: Stare dobre metle korovače

   

  – Sveće koje izrađujem su od kvalifikovanih, vrhunskih sastojaka. U pitanju je stoprocentni biljni sojin vosak, koji ne ispušta nikakve štetne materije u životnu sredinu tokom sagorevanja. Koristim drvene fitilje od stoprocentnog drveta ili pamuka. Mirisna ulja koja se koriste su veganska, nikada nisu ni na koji način testirana na životinjama i ne sadrže parabene i sulfate. Naši precizno izrađeni kalupi, napravljeni od ekološki prihvatljivog jesmonita, oličavaju odličan kvalitet i preciznost i obezbeđuju da svaki proizvod koji napravimo bude umetničko delo dok minimizira naš uticaj na životnu sredinu. Sve sveće od soje „Room of Nature“ se ručno sipaju u našoj radionici u Aradcu – priča za portal zrenjaninski.com Dora Gavran.

   

  Sveće koje izrađuje odlično su prihvaćene, a izlaže ih na sajmovima i manifestacijama, najviše u Beogradu i Novom Sadu, ali i širom Srbije. Sarađuje i sa Udruženjem preduzetnika u Zrenjaninu.

   

  Oni koji znaju o kakvom se kvalitetu radi, poručuju sveće za korporativne proslave, venčanja, krštenja… Osim stubnih, Dora u svojoj aradačkoj radionici pravi i sveće u posudama i prirodne osveživače za vazduh.

   

  sveće
  Foto: Privatna arhiva

   

  Njen budući suprug Nenad Sladojević jako je ponosan na nju i njen biznis.

   

  – Dora je počela posao u stranoj zemlji, bez znanja jezika. Pre toga je šest godina živela u Londonu. Počela je bez ikakvih subvencija, samo sa jakom željom i voljom da nešto radi svojim rukama i na najprirodniji mogući način. I za tri godine je uspela da razvije posao. Uskoro će svoje proizvode i izvoziti. Jako sam ponosan na nju i na to šta je uradila. Dokazala je da može da se radi i živi u Aradcu, a proizvodi skoro za ceo svet, vođena parolom „Radi lokalno, a prodaj globalno“. I ona je veoma zadovoljna kako joj se posao razvija. Za mene je Dora dokaz kako žensko preduzetništvo izgleda na delu. Žene su inače preduzimljivije i odgovornije, ima jako mnogo uspešnih žena, i to bi zajednica trebalo da podrži na sve moguće načine – smatra Nenad Sladojević.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Dora i Nenad pripremaju venčanje. Dora se već krstila u Srpskoj pravoslavnoj crkvi i dobila je ime Teodora. Venčanje će biti i crkveno i građansko, i tako će, kako kažu Dora i Nenad, biti krunisana ljubav dvoje mladih sa reke Tise, one u Sentešu i Aradcu.

   

  nenad sladojević i dora gavran
  Foto: Privatna arhiva

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat