• VODOVOD: Zalivanje bašti snižava pritisak

  Apeluje se na građane da racionalno troše vodu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Sa porastom temperatura i dolaskom letnjeg perioda, građani, naročito oni koji žive u zgradama na višim spratovima, žale se da u večernjim satima, a sve češće i u ranim jutarnjim, imaju problema sa padom pritiska vode u mreži.

  JKP "Vodovod i kanalizacija"
  JKP „Vodovod i kanalizacija“

  Ovim povodom se oglasilo Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“, navodeći da problem nastaje kada dođe do drastičnog povećanja potrošnje zbog neracionalne upotrebe vode.

  – To se najčešće dešava u letnjem periodu i prouzrokovano je time što građani zalivaju bašte i travnjake. Tada dolazi do pada pritiska, jer je dotok vode iz postojećih bunara u vodovodnu mrežu ograničen zbog njihovog prirodnog kapaciteteta i pumpi. Eventualno povećanje eksploatacije vode dovelo bi do urušavanja bunara i sistema i prouzrokovalo bi mnogo veće probleme od pada pritiska u mreži, i čak ugrozilo vodosnabdevanje u gradu – objašnjava rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Siniša Gajin.

  Nadležni u ovom javnom preduzeću poručuju da građani moraju pokazati međusobnu solidarnost i razumnim trošenjem vode eleminisati ovaj problem.

  – To znači da onaj građanin koji redovno zaliva baštu ili travnjak vodom iz gradske mreže, mora da bude svestan da zbog njegove neracionalne potrošnje neko na trećem ili četvrtom spratu u zgradi neće imati vode ili će imati drastičan pad pritiska u mreži – naglašava Gajin.

  JKP „Vodovod i kanalizacija“ saopštava da ima u planu i da je predvidela sredsta za revatilizaciju postojećih bunara koji nisu trenutno u upotrebi, ali i bušenje novih, zarad smanjenja problematičnih situacija prilikom drastičnog povećanja potrošnje vode.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. Šta bi tek bilo da tu vodu i pijemo, kako bi onda mreža izdržala pritisak?
   A i ti investitori što hrle u Zrenjanin i grade fabrike, treba li njima voda? Kad dođu svi koje je vlast najavila, pritiska u cevima neće ni biti.
   Najlakše je reći da je zalivanje travnjaka problem.

  2. Šta bi tek bilo da tu vodu i pijemo, kako bi onda mreža izdržala pritisak?
   A i ti investitori što hrle u Zrenjanin i grade fabrike, treba li njima voda? Kad dođu svi koje je vlast najavila, pritiska u cevima neće ni biti.
   Najlakše je reći da je zalivanje travnjaka problem.

  3. Ja zalivam travnjak svako vece i bas me briga ko nema vodu na visokim spratovima. Svu vodu koju potrosim uredno i platim. Kada Vodovod bude piklanjao vodu onda cu biti solidaran.

  4. Ja zalivam travnjak svako vece i bas me briga ko nema vodu na visokim spratovima. Svu vodu koju potrosim uredno i platim. Kada Vodovod bude piklanjao vodu onda cu biti solidaran.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Servisne informacije