• „VODOVOD“ DELI AVGUSTOVSKE RAČUNE ZA USLUGE

  ZRENJANIN – Do kraja ove nedelje završiće se podela avgustovskih računa za usluge „Vodovoda i kanalizacije“ na adrese korisnika u Zrenjaninu i naseljenim mestima.     Novina je da se od avgustovskog računa uvodi obračunavanje zakonske kamate na neizmirene obaveze za pružene usluge koje se fakturišu na računima.   To znači da će korisnicima koji […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „VODOVOD“ DELI AVGUSTOVSKE RAČUNE ZA USLUGE

  ZRENJANIN – Do kraja ove nedelje završiće se podela avgustovskih računa za usluge „Vodovoda i kanalizacije“ na adrese korisnika u Zrenjaninu i naseljenim mestima.

   

  vodovod

   

  Novina je da se od avgustovskog računa uvodi obračunavanje zakonske kamate na neizmirene obaveze za pružene usluge koje se fakturišu na računima.

   

  To znači da će korisnicima koji ne uplate avgustovski račun do datuma dospeća računa na naplatu, odnosno do 20. septembra, biti obračunavana zakonska zatezna kamata na fakturisani iznos do momenta uplate računa, a ta kamata će biti iskazana na prvom narednom računu.

   

  Bitno je napomenuti da se uvođenje zakonske zatezne kamate na neizmirena dugovanja, što skoro sva preduzeća koja fakturišu usluge odavno primenjuju, neće primenjivati retroaktivno, odnosno neće važiti za neizmirena dugovanja nastala pre fakturisanja usluga za avgust.

   

  Na pomenutom računu zaduživanje korisnika je izvršeno akontativno na osnovu prethodna dva očitana stanja.

   

  Početkom nedelje započeto je treće redovno očitavanje vodomera korisnika u deset naseljenih mesta, a nakon završetka podele računa, od sledeće nedelje, kreće očitavanje vodomera i u Zrenjaninu, pa će se na sledećem, septembarskom računu, zaduživanje sprovoditi na osnovu očitanog stanja. Iz „Vodovoda“ apeluju na korisnike da omoguće pristup vodomerima da bi se očitavanje što uspešnije sprovelo, jer je u pitanju poslednje ovogodišnje redovno očitavanje na osnovu kojeg će se računati akontacije, odnosno mesečna zaduženja, u zimskom periodu.

   

  Iz „Vodovoda“ podsećaju korisnike da reklamacije na račun za avgust mogu podneti najkasnije do 20. septembra, a reklamacije podnete nakon tog datuma odbaciće se kao neblagovremene.

   

  Korisnici mogu reklamaciju podneti lično na šalteru 1 u prizemlju zgrade preduzeća, u Petefijevoj 3 u Zrenjaninu, poslati poštom na adresu: JKP „Vodovod i kanalizacija“, Petefijeva 3, 23000 Zrenjanin, sa naznakom „Reklamacija – Služba informisanja“, ili mejlom na info@vikzr.rs . Kod reklamacija poslatih poštom ili mejlom obavezno je da korisnici navedu ime i prezime, adresu i kontakt telefon.

   

  Na pomenuta tri načina korisnici mogu podneti i sve druge zahteve, a za sve bliže informacije na raspolaganju im je besplatna korisnička info linija 0800/ 024-023.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Servisne informacije