• Zrenjaninu manje para iz republičke kase nego Kovačici i Kovinu

  Poslanici Narodne skupštine Republike Srbije će naredne nedelje razmatrati predlog republičkog budžeta za 2022. godinu, koji je projektovan na 1.516,8 milijardi dinara.   Kako je navedeno u tom predlogu, kroz transfere će Pokrajini biti prosleđeno skoro 50,9 milijardi, dok će direktna ulaganja dostići više od 82,7 milijardi dinara.   PROČITAJTE JOŠ: Pripremite na vreme prigodne […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zrenjaninu manje para iz republičke kase nego Kovačici i Kovinu

  Poslanici Narodne skupštine Republike Srbije će naredne nedelje razmatrati predlog republičkog budžeta za 2022. godinu, koji je projektovan na 1.516,8 milijardi dinara.

   

  Kako je navedeno u tom predlogu, kroz transfere će Pokrajini biti prosleđeno skoro 50,9 milijardi, dok će direktna ulaganja dostići više od 82,7 milijardi dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Pripremite na vreme prigodne novogodišnje poklone i obradujte drage ljude

   

  U skladu sa Zakonom o finansiranju lokalne samouprave, opštinama i gradovima u Vojvodini iz republičke kase biće uplaćeno 7,7 milijardi dinara.

   

  Grad Zrenjanin iduće godine može da računa na oko 203 miliona dinara. S druge strane, Somboru sledi 381,7 miliona, Sremskoj Mitrovici oko 255, Subotici 240,4, Rumi 231, Odžacima 226, Kovačici 225,4 miliona dinara, a opštini Kovin preko 223 miliona. Više para od Zrenjanina trebalo bi da dobiju i Šid (oko 206 miliona) i Bačka Palanka (204 miliona dinara).

   

  Za opštinu Žitište je namenjeno blizu 199 miliona, a opštinu Novi Bečej 150 miliona dinara. Državna kasa je namenila opštini Sečanj 128, a Novoj Crnji više od 115 miliona dinara.

   

  Kada je reč o projektima na području srednjeg Banata, u republičkoj kasi je planirano 2,36 milijardi dinara za izgradnju deonice auto-puta Beograd – Zrenjanin.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Za unapređenje uslova za prevođenje brodova u okviru brane na Tisi kod Novog Bečeja biće utrošeno 100 miliona dinara.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika