• Socijalisti ocenili da „Čistoća i zelenilo“ ostvaruje dobre poslovne rezultate

  Predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Željko Malušić ocenio je da je JKP „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina u prethodnom periodu beležilo konstantan napredak. Malušić podseća da se na čelu preduzeća nalazi diplomirani inženjer tehnologije Zoran Protić.   – Preduzeće kojim rukovodi u kontinuitetu ostvaruje dobre poslovne rezultate. „Čistoća“ redovno izmiruje svoje dospele obaveze prema […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Socijalisti ocenili da „Čistoća i zelenilo“ ostvaruje dobre poslovne rezultate

  Predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Željko Malušić ocenio je da je JKP „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina u prethodnom periodu beležilo konstantan napredak. Malušić podseća da se na čelu preduzeća nalazi diplomirani inženjer tehnologije Zoran Protić.

   

  – Preduzeće kojim rukovodi u kontinuitetu ostvaruje dobre poslovne rezultate. „Čistoća“ redovno izmiruje svoje dospele obaveze prema dobavljačima i bankama, kao i obaveze na ime zarada i svih drugih primanja zaposlenih. Svake godine preduzeće ulaže u nabavku nove opreme neophodne za obavljanje delatnosti kojom se bavi – naglašava Malušić.

   

  Kako je istakao, čak i u otežanim uslovima rada, tokom pandemije koronavirusa, preduzeće je radilo punim kapacitetima. Po nalogu Gradskog štaba za vanredne situacije, obavljalo je i neke nove usluge, poput dezinfekcije javnih gradskih površina i ustanova.

   

  Pročitajte još: Na lokalnim izborima u Žitištu sedam izbornih lista, evo i ko su kandidati

   

  – Takođe, „Čistoća“ je u vanrednim okolnostima uspela da investira u nabavku dva nova specijalna vozila – čistilice i skipa. Cela 2019. godina je prošla u znaku intenzivnih investicionih aktivnosti. U nabavku opreme je uloženo oko 71 milion dinara. Između ostalog, nabavljeni su auto-smećari i auto-podizač, zatim više traktora sa pratećom opremom, prikolice, ručni usisivači sitnog otpada, duvači lišća, samohodne kosačice, trimeri, rajderi, električne prskalice za suzbijanje korova, vozilo za prevoz pokojnika – navodi Željko Malušić.

   

  Željko Malušić zadovoljan dosadašnjim radom ovog javnog preduzeća

   

  Rad Službe za održavanje higijene javnih površina odvija se 365 dana u godini, u sve tri smene. Ova služba tokom godine očisti 45 miliona kvadratnih metara trotoara u okviru Plave zone. Godišnje u toj zoni opere oko milion kvadrata površina. Ostale ulice u gradu, koje su uvrštene u program održavanja, svrstane su u zavisnosti od prioriteta u još tri stepena, pa se tako i njihovo održavanje razlikuje u intenzitetu.

   

  – Za Službu održavanja javnih zelenih površina predviđeno je povećanje obima poslova po svim segmentima. Za ovu godinu planirana je i nabavka hidraulične korpe sa mogućnošću rada preko 20 metara – kazao je Malušić, ocenjujući rad javnih preduzeća kojima rukovode kadrovi socijalista.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika