• Radoslav Jocić jedan je odbornika sa najdužim stažom, nikada nije menjao partiju

  Radoslav Jocić jedan je odbornika u lokalnoj skupštini u Zrenjaninu sa najdužim stažom. Jocić je odbornik od 1996. godine do danas, s jednom pauzom od četiri godine.   – Pauza je nastala zato što moja partija, Socijalistička partija Srbije, od 2008. do 2012. godine nije imala predstavnike u Skupštini, jer nije prešla cenzus – priča […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Radoslav Jocić jedan je odbornika sa najdužim stažom, nikada nije menjao partiju

  Radoslav Jocić jedan je odbornika u lokalnoj skupštini u Zrenjaninu sa najdužim stažom. Jocić je odbornik od 1996. godine do danas, s jednom pauzom od četiri godine.

   

  – Pauza je nastala zato što moja partija, Socijalistička partija Srbije, od 2008. do 2012. godine nije imala predstavnike u Skupštini, jer nije prešla cenzus – priča Jocić za portal zrenjaninski.com.

   

  Ono što je takođe zanimljivo, a možda je i retkost u političkom životu, jeste da za sve to vreme Jocić nije menjao ni partiju, a ni izbornu bazu.

   

  – Uvek sam bio odbornik iz Knićanina – kaže Jocić. – Na izborima sam učestvovao i po većinskom i po proporcionalnom sistemu, i uvek sam dobijao. Lično mislim da je većinski sistem za lokal bolji – birači biraju čoveka, imenom i prezimenom, i to je garancija da će svaki deo grada i svako selo imati svog predstavnika. Proporcionalni sistem dovodi do toga da neka sela uopšte nemaju svoje odbornike – navodi Jocić.

   

  Jocić je postao odbornik sa 31 godinom.

   

  – Političke ambicije izvan svog sela i grada nisam imao. I danas živim i radim u selu, bavim se poljoprivredom, a uvek sam na umu imao samo da mestu odakle potičem i koje me bira bude bolje – dodaje Jocić.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika