• Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala lokalne izbore

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković potpisala je danas odluku o raspisivanju izbora za odbornike skupština gradova i opština.   Gojković je pozvala građane da iskoristite svoje građansko pravo i izađu na redovne izbore 26. aprila. Kako je navela, građani će imati priliku da svojim glasom u demokratskom izbornom procesu odluče o budućnosti lokalnih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala lokalne izbore

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković potpisala je danas odluku o raspisivanju izbora za odbornike skupština gradova i opština.

   

  Gojković je pozvala građane da iskoristite svoje građansko pravo i izađu na redovne izbore 26. aprila. Kako je navela, građani će imati priliku da svojim glasom u demokratskom izbornom procesu odluče o budućnosti lokalnih samouprava i njihovom daljem razvoju.

   

  – Pozivam vas da pažljivo pratite programe svih kandidata i da izaberete one koji će odgovornom i ozbiljnom politikom moći da unaprede život vas i vaših porodica u gradovima i opštinama u kojima živite – poručila je Maja Gojković građanima.

   

  Pročitajte još: Ištvan Pastor raspisao izbore za poslanike u Skupštini AP Vojvodine

   

  Predsednica Skupštine Srbije je ukazala na potrebu da se svi kandidati na predstojećim izborima nadmeću za podršku građana dobrim programima. Ona ih je pozvala da ponude svoje vizije razvoja lokalnih samouprava i da se uzdrže od govora mržnje.

   

  – Sve učesnike izbora još jednom pozivam da se bore za glasove birača radom i odgovornošću i fer kampanjom. Pozivam ih da poštuju demokratski izraženu volju građana Republike Srbije, iskazanu na izborima 26. aprila – naglasila je Gojković.

   

  Predsednica Parlamenta je napomenula da rokovi za sprovođenje izbornih radnji počinju da teku od dana stupanja na snagu ove odluke. Ona je dodala da će izbore za odbornike skupština gradova i opština sprovesti organi za sprovođenje izbora, na osnovu odredaba Zakona o lokalnim izborima.

   

  Podsetila je da odluka o raspisivanju izbora stupa na snagu danom objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije“.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Zasto zuriti sa izborima ?
   Izlaz iz karantina je tezi nego ulaz. Stroge mere izolacije su prouzrokovale zastoj ekonomije. Sada je pred nama komplikovaniji deo posla : pokrenuti privredu, saobracaj, fabrike, pogone, radnje, skole … Obezbediti plate i normalan zivot. Sve to treba da uradi OVA VLAST, pre bilo kakvih izbora.
   Ako vlast insistira na izborima u junu, masovni bojkot !

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika