• Osvanuli plakati „Posle 100 godina i Hongkong je rekao doviđenja“!

  U Zrenjaninu i u još nekoliko gradova u Vojvodini jutros su osvanuli plakati na kojima piše „Posle 100 godina i Hongkong je rekao doviđenja“.   Plakate, koji su primećeni i u Novom Bečeju, potpisala je organizacija „Mlada Vojvodina“, a uz potpis je i zvezda petokraka.   Hongkong je 99 godina bio kolonija Velike Britanije, nakon […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Osvanuli plakati „Posle 100 godina i Hongkong je rekao doviđenja“!

  U Zrenjaninu i u još nekoliko gradova u Vojvodini jutros su osvanuli plakati na kojima piše „Posle 100 godina i Hongkong je rekao doviđenja“.

   

  Plakate, koji su primećeni i u Novom Bečeju, potpisala je organizacija „Mlada Vojvodina“, a uz potpis je i zvezda petokraka.

   

  Hongkong je 99 godina bio kolonija Velike Britanije, nakon čega se 1997. godine vratio u okvir Kine, kao specijalni administrativni region. U Novom Sadu se danas i sutra brojnim svečanostima u organizaciji vlasti obeležava 100. godišnjica prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.

   

  Organizacija „Mlada Vojvodina“ ranije je saopštila da su oni „revolucionarni republikanski pokret, koji nije zvanično registrovan, a okuplja mlade iz petnaestak mesta u Vojvodini, kojima je dosta kilavih i mlakih autonomaških političara“.

   

  Široj javnosti su postali poznati kada su, nakon izbora u španskoj pokrajini Kataloniji i pobede stranaka koje se zalažu za odvajanje te pokrajine od Španije, ispisali grafite „Vojvodina = Katalonija“ u više gradova.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

   1. „KULTURNOG“ LI IZRAŽAVANJA, NEDOLIČNOG OVIH PROSTORA!
    ONAJ KO NE VOLI VOJVODINU-NIJE VOJVOĐAN!!!
    Prekor iz Elemira!

  Komentari su zatvoreni.

  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika