• Obezbediti najmanje tri dispanzera za decu i omladinu u gradu

  Stranka slobode i pravde saopštila je da će se zalagati da u Zrenjaninu postoje najmanje tri dispanzera za decu i omladinu, i to u naseljima Bagljaš, Gradnulica i 4. jul.   U stranci čiji je lider Dragan Đilas smatraju da bi novi dispanzeri za decu trebalo da budu zgrade opremljene savremenim sredstvima za rad i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Obezbediti najmanje tri dispanzera za decu i omladinu u gradu

  Stranka slobode i pravde saopštila je da će se zalagati da u Zrenjaninu postoje najmanje tri dispanzera za decu i omladinu, i to u naseljima Bagljaš, Gradnulica i 4. jul.

   

  U stranci čiji je lider Dragan Đilas smatraju da bi novi dispanzeri za decu trebalo da budu zgrade opremljene savremenim sredstvima za rad i dijagnostiku u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

   

  Pročitajte još: Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležava 30 godina postojanja

   

  „Dispanzeri bi zapošljavali lekare, koji bi dobijali posao i specijalizaciju onda kada su najproduktivniji. Tu bi mogla da se obavlja edukacija mladih roditelja. Na primer, bili bi edukovani o zbrinjavanju nekih hitnih stanja kod dece, kao što su visoka temperatura, alergijske reakcije, astmatični napadi i drugo. Mlade majke bi tu mogle da steknu prva znanja o ishrani dece, dojenju, potrebama bebe za imunizacijom. Građani bi bili sigurni da se nešto korisno radi za njihovo dobro i njihovu decu. To je svakako briga o očuvanju zdravlja dece i nacije“, predlaže Stranka slobode i pravde.

   

  SSP navodi da je sadašnja zgrada Dispanzera za decu izgrađena pre više od 40 godina. U stranci dodaju da se njeni tehnički kapaciteti i ljudski resursi nisu od tada značajno menjali.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin