• Narodna poslanica tvrdi da magnetna rezonanca ne radi, menadžment bolnice je demantuje

  Menadžment Opšte bolnice u Zrenjaninu demantovao je danas tvrdnje narodne poslanice i predsednice Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Sonje Pernat da magnetna rezonanca u ovoj zdravstvenoj ustanovi nije u upotrebi.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Narodna poslanica tvrdi da magnetna rezonanca ne radi, menadžment bolnice je demantuje
  Foto: zrenjaninski.com

   

  – Dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić kao u bunilu priča o letećim automobilima, stanovnici Srednjobanatskog okruga bi da, prilikom lečenja u regionalnoj bolnici u Zrenjaninu, koriste usluge magnetne rezonance. Makar i one polovne, koja im je iz Kliničkog centra Vojvodine dodeljena kao da su građani drugog reda – izjavila je Sonja Pernat.

   

  Ona je podsetila na izjavu koju je 2022. godine dao v.d. direktora Opšte bolnice dr Igor Kitaresku da je magnetna rezonanca praktično kao nova.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Dejan Čapo: Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

   

  – Stidi li se direktor bolnice, kao neko ko je položio Hipokratovu zakletvu, svoje izjave da će aparat biti na raspolaganju između 15. septembra i 1. oktobra 2023. godine – upitala je Pernat.

   

  Ona je postavila i pitanje zašto su odbornici Skupštine grada u februaru ove godine izglasali odluku da se iz gradskog budžeta izdvoji dva miliona dinara za usavršavanje zrenjaninskih radiologa, ako je osnivač regionalne bolnice u Zrenjaninu Vlada AP Vojvodine.

   

  – Koliko dugo će se još obučavati kadar koji bi trebalo da radi sa ovim i ovakvim uređajem? Javno postavljam i pitanje zašto magnetna rezonanca ne radi ni u jednoj smeni? Takođe, gde se može videti zvanična lista čekanja, koju mora da prikaže Republički fond za zdravstveno osiguranje – zaključila je Sonja Pernat.

   

  U današnjem reagovanju na ove njene tvrdnje, menadžment Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ je naveo da ne zna i ne razume cilj i razloge ovakvih optužbi i neistina upućenih prema toj zdravstvenoj ustanovi.

   

  „Počev od oktobra 2023. godine, kada je i krenula sa radom, pa do današnjeg dana, magnetna rezonanca u zrenjaninskoj bolnici radi u punom kapacitetu. Magnetna rezonanca je bila „višedecenijski san i misaona imenica“, kada je u pitanju ovakav vid najsavremenije medicinske dijagnostike u našem gradu. Zalaganjem Pokrajnskog sekretarijata za zdravstvo, zajedno sa sadašnjim menadžmentom naše bolnice, ovaj vid savremene dijagnostike sada je dostupan ne samo građanima Zrenjanina, već i svim stanovnicima Srednjobanatskog okruga“, navedeno je u saopštenju.

   

  PROČITAJTE JOŠ: FOTO: Prostor oko bolnice je u očajnom stanju, a autobusko stajalište je posebna priča

   

  Dodaje se da će se rad magnetne rezonance i u budućnosti nastaviti punim kapacitetom kako bi građanima bila pružena najbolja moguća zdravstvena zaštita.

   

  „Zabrinuti smo da bi ovaj ili njemu slični postupci mogli da dovedu do bespotrebnog širenja panike u javnosti“, poručio je menadžment zrenjaninske bolnice.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Mojoj supruzi pocetkom novembra prosle godine rekli da ce do kraja tog meseca javiti za termin. Evo aprila a oni cute. Toliko o tome.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika