• Judita Popović jedna od ovogodišnjih dobitnica priznanja „Hrabri glas“

    Bivša članica Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Judita Popović iz Zrenjanina jedna je od dobitnica priznanja za građanski aktivizam „Hrabri glas“ za ovu godinu, koje dodeljuje Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (Crta), nezavisna i nestranačka organizacija civilnog društva.   Crta od 2018. godine, povodom Međunarodnog dana demokratije, dodeljuje priznanje „Hrabri glas“ pojedincima i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Judita Popović jedna od ovogodišnjih dobitnica priznanja „Hrabri glas“

    Bivša članica Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Judita Popović iz Zrenjanina jedna je od dobitnica priznanja za građanski aktivizam „Hrabri glas“ za ovu godinu, koje dodeljuje Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (Crta), nezavisna i nestranačka organizacija civilnog društva.

     

    Crta od 2018. godine, povodom Međunarodnog dana demokratije, dodeljuje priznanje „Hrabri glas“ pojedincima i grupama koje se ističu odvažnošću u borbi za opšte dobro.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Autorski tekst Melanije Lojpur: Odustali smo od pijaće vode i od čistog vazduha

     

    Kako navode u organizaciji, ove godine priznanje zaslužuje svako od stotina hiljada građana koji su mirnim protestima pokazali hrabrost da veruju u Srbiju bez nasilja. Pošto fizički nije moguće da se odlikovanje uruči svima koji ga zaslužuju, organizovana je svečanost na kojoj je ukazano poštovanje pojedincima i grupama čije je angažovanje bilo inspiracija za sve učesnike protesta.

     

    – Potrebna je velika hrabrost da bi se preživelo pod teškom senkom nasilja, a kamoli da bi se podigao glas i zahtevao život dostojan građanina u demokratiji. U stanju apatije u koju nas politički moćnici i uzurpatori države guraju, potrebna je hrabrost da se poveruje da uopšte ima smisla pobuniti se. Hrabrost je u našoj nadi da možemo u Srbiji uspostaviti sistem zasnovan na sili zakona, a ne na zakonu sile – rekla je direktorka Crte Vukosava Crnjanski.

     

    Judita Popović jedina prihvatila zahteve građanskih protesta

     

    U ime svih hrabrih građana priznanja su poneli: neformalno udruženje „Studenti protiv nasilja“, lokalni aktivisti i organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“ u Petrovcu na Mlavi, aktivistkinja Dragana Arsić iz pokreta „Odbranimo šume Fruške gore“, Ranka Kašiković iz Subotice i Stefan Vukić iz Požarevca koji su javno istupili protiv političkih pritisaka kojima su bili izloženi na radnom mestu, tužiteljke Bojana Savović i Jasmina Paunović i tužilac Predrag Milovanović, bivša članica Saveta REM-a Judita Popović i Lokalni front iz Kraljeva.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Na svečanosti je istaknuto da je Judita Popović jedina članica Saveta REM-a koja je prihvatila zahteve građanskih protesta i dala ostavku na članstvu u tom telu, iako je unutar njega bila usamljena u višegodišnoj borbi da Regulator elektronskih medija počne da radi u interesu javnosti i u skladu sa zakonima.

     

    Potpisan „Dogovor o saradnji“: Ujedinila se demokratska opozicija u opštini Žitište

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika