• Grupa poznatih Zrenjaninaca uputila apel za udruženo delovanje opozicije u Zrenjaninu

    Ukoliko učestvuje na lokalnim izborima, zakazanim za 2. jun, opozicija u Zrenjaninu bi trebalo da nastupi udruženo, na jednoj izbornoj listi, kaže se u apelu koji je uputila grupa Zrenjaninaca.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Grupa poznatih Zrenjaninaca uputila apel za udruženo delovanje opozicije u Zrenjaninu
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Grupa poznatih Zrenjaninaca uputila je danas apel za udruženo delovanje opozicije u Zrenjaninu.

     

    U apelu se kaže da je vlast Srpske napredne stranke u Zrenjaninu izrazito negativno uticala na demografske, privredne, kulturne, komunalne i medijske prilike u gradu tokom poslednje decenije.

     

    „Grad se ubrzano pretvara u palanku. Mladi, školovani, sposobni i ambiciozni ga napuštaju, a politička poslušnost do nivoa poltronstva vladajućoj partiji je jedini kriterijum za napredovanje onih koji u njemu ostaju. Srpska napredna stranka tokom puna tri mandata gradske vlasti nije uspela da reši najveći komunalno-zdravstveni problem Zrenjanina i omogući stanovništvu ispravnu vodu za piće. Njena namera je da snabdevanje vodom u potpunosti prepusti stranoj privatnoj firmi koja će onda biti u mogućnosti da kontroliše naš biološki opstanak“, navodi se u apelu koji je uputila grupa poznatih Zrenjaninaca.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Za samo sat vremena više hiljada građana podržalo listu „Aleksandar Vučić – Zrenjanin sutra“

     

    Dodaje se da se gradska vlast otvoreno i u potpunosti stavila u službu kineske kompanije Linglong, pomažući joj da gradi fabričko postrojenje uz teške povrede propisa u oblasti zaštite životne sredine, planiranja i izgradnje, ali i ljudskih prava, što će dovesti do ozbiljnih, dugoročnih, negativnih posledica po Zrenjanin i njegovo stanovništvo.

     

    „Javna preduzeća su pretvorena u partijske servise i sve su nesposobnija da obavljaju delatnosti zbog kojih su osnovana. Zbog diletantizma i zloupotreba u institucijama kulture, ugrožen je kulturni razvoj naše sredine i negovanje različitih nacionalnih identiteta. Interesi privatnih investitora preovlađuju u planiranju urbanog razvoja što dovodi do saobraćajnog haosa i pada kvaliteta stanovanja u Zrenjaninu“, ističe se u apelu.

     

    Naglašeno je i da je lokalna medijska scena uništena, da je propaganda vlasti ugušila novinarstvo pa Zrenjaninci nemaju potpuno, pravovremeno i objektivno informisanje o dešavanjima u svom gradu.

     

    „Ključni politički zadatak u ovom trenutku je ukidanje monopla vlasti koji ima Srpska napredna stranka. Zato apelujemo da se u Zrenjaninu formira udruženi opozicioni front svih organizacija kojima je prioritet promena vlasti, bez obzira na ideološko i programsko usmerenje. Ukoliko učestvuje na lokalnim izborima, zakazanim za 2. jun, opozicija u Zrenjaninu bi trebalo da nastupi udruženo, na jednoj izbornoj listi“, stoji u apelu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Raspisani lokalni izbori: Glasa se u Zrenjaninu, Žitištu, Novoj Crnji i Novom Bečeju

     

    Na kraju se zaključuje da grad propada, a da vlast zbija redove.

     

    „Krajnje je vreme da opozicija prestane da se bavi međusobnim odnosima, nadmudrivanjima i partijskim kalkulacijama. Bezuslovno udruživanje svih je način da se obezbedi znatno šira javna podrška neophodnim promenama, kao i institucionalnoj i vaninstitucionalnoj borbi da do njih dođe“, poručuje grupa Zrenjaninaca.

     

    Ovaj apel potpisali su sociolog Ivan Živkov, politikolog Miroslav Samardžić, advokatica Marija Prijić, politikolog Branislav Ivin, učitelj Dušan Kokot, psihološkinja Milica Velimirović, muzičar Ljubomir Popović, slikar Rastko Stefanović, arhitektica Ida Jaren, glumac Miljan Vuković i istoričar Predrag Jeremić.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Познати грађани долазе из „Грађанског преокрета“, организације која заступа интересе страних влада и слуђује цивилно друштво. Доказали се подршком паради срама.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika