• Aleksandar Marton: Izađite masovno na izbore 2. juna i smenite nesposobne SNS klimoglavce

    Kandidat za odbornika koalicije „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“ Aleksandar Marton obratio se sugrađanima uoči lokalnih izbora, koji će biti održani 2. juna.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Aleksandar Marton: Izađite masovno na izbore 2. juna i smenite nesposobne SNS klimoglavce
    Foto: Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin

     

    Na adresu redakcije portala zrenjaninski.com stiglo je saopštenje za javnost koje je potpisao Aleksandar Marton, kandidat za odbornika u Skupštini grada Zrenjanina ispred koalicije „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“.

     

    Ovo saopštenje prenosimo u celosti.

     

    Drage Zrenjaninke i Zrenjaninci,

     

    zašto je bitno da u nedelju, drugog juna, izađete na izbore za odbornike Skupštine grada Zrenjanina?

     

    Našem gradu su preko potrebne PROMENE.

     

    Za samo deset godina, ostali smo bez 17.000 stanovnika. Bez svakog osmog stanovnika. To je stravičan rezultat vlasti Srpske napredne stranke. Mladi odlaze tamo gde je bolje. Još malo pa će ih više biti u Beogradu, Beču, Parizu ili Njujorku, nego u Zrenjaninu. Taj crni trend moramo zaustaviti.

     

    Mladima moraju biti pružene mogućnosti da ostanu u gradu, u njemu se školuju, rade i zasnuju porodice. Naprednjaci bi da zatvore Hemijsko-prehrambenu i tekstilnu školu. Mi to nećemo dozvoliti.

     

    Kada pobedimo na izborima, učinićemo sve da se osnuje Banatski univerzitet. Zašto samo Beograd i Novi Sad da ga imaju?

     

    Lokalna SNS neće da učini ništa za grad. Oni su se pretvorili u klimoglavce i izvršioce naređenja beogradske vlasti. Šta Beograd kaže, oni izvrše. Šta kaže Pokrajina, oni izvrše. Nemaju bilo kakvu ideju da u Zrenjanin pomere sa mrtve tačke.

     

    Pitanje neispravne pijaće vode ne znaju da reše. Govorimo o regionalnom vodovodu već godinama. To je realno rešenje. Vlast ćuti. Vazduh je zagađen, a oni dovode prljavu i čađavu Linglong fabriku guma. Obećavaju nekakav auto-put, a železnička pruga za Vršac je bačena u staro gvožđe. Putnički voz za Beograd ne funkcioniše. Za Kikindu se putuje nekoliko sati. Duplo duže nego u XIX veku.

     

    Sela nam nestaju. U celim seoskim ulicama žive po dve ili tri porodice, mahom staračke. Veća sela postaju mala, a mala se pretvaraju u salaše.

     

    Pobeda izborne liste „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“, koja na izborima za gradsku Skupštinu nastupa pod brojem 5, učiniće Skupštinu mestom u kom se kreira konsenzus o bitnim pitanjima za grad. Ona mora postati politička arena u kojoj se svi bore za grad. U kojoj se demokratski donose odluke.

     

    Zakon o lokalnoj samoupravi nam daje pravo da predlažemo rešenja višim organima vlasti. Skupština grada Zrenjanina mora vršiti pritisak na Vladu Srbije, na Narodnu skupštinu Srbije, na pokrajinske organe… Ćutanje mora prestati! Predlagaćemo im teme svake nedelje. Postaćemo, ako treba, i dosadni.

     

    Moraju sa nama zajedno da reše pitanje neispravne vode! Moraju da osnuju Banatski univerzitet! Moraju da nam vrate železničke pruge! Moraju da nam povećaju naftnu rentu sa 3, na zakonskih 7% i tako dodatno osnažimo gradski budžet sa desetinama miliona evra godišnje!

     

    Zato, drage sugrađanke i sugrađani, izađite masovno na izbore drugog juna. Nemojte dozvoliti da neko drugi odlučuje u vaše ime. Glasajte za listu „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanim“ pod rednim brojem 5 i POBEDIĆEMO ZAJEDNO!

     

    Aleksandar Marton, kandidat za odbornika koalicije „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“

     

    Više vesti o predstojećim lokalnim izborima možete da pročitate u našoj rubrici POLITIKA.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Zovi ti šiptare da glasaju za tebe i tvog čanka koji mrzi srbiju više nego leba da jede a srbi će glasati za srpski zrenja
      nin

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika