• MARAD A HELYI JÁRULÉK

  Magyarcsernyén a következő négy évben is lesz helyi járulék

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  December 10-étől 25-ig tartották meg Magyarcsernyén a referendumot, amelyen döntöttek a helyi hozzájárulás meghosszabbításáról.

  nova crnja

  Az 1386 nyilvántartott szavazópolgár közül 905-en szavaztak, abból 775-en igennel. A referendum lebonyolítását nehezítette az, hogy habár sokan már évtizedek óta nem élnek Magyarcsernyén, helyi lakosként vannak nyilvántartva, s őket is számításba kellett venni. A határ menti községben egykor négyezren éltek, ma mintegy 1200-an lehetnek. Abból is alig hetven helybélinek van állandó munkaviszonya.

  A helyi tanács – lehetőségeihez mérten – próbálja megakadályozni az elköltözést, habár nem képesek munkahelyeket nyitni és megélhetést biztosítani a fiataloknak, igyekeznek a 21. századhoz méltó életkörülményeket biztosítani azoknak, akik itthon maradtak.

  2020-ig a munkaviszonyban lévők és a kisiparosok az eddigi négy helyett a fizetésüknek a két százalékát fizetik majd a helyi járulék címén. A földművesek pedig a 30 kg búza holdankénti ára helyett 15 kg búza árát fizetik majd.

  A faluban egyébként 14 civil szervezet működik. Számukra is fontos volt a helyi járulék meghosszabbítása. Annál is inkább, mert, ahogy Lázár András, a helybeli Ady Endre MME elnöke mondotta, az idén Magyarcsernyén tartják a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók szemléjét.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Magyar oldal

  KARÁCSONY 2017: LEGYÜNK NYITOTTAK AZ ADAKOZÁSRA!

  Rendhagyó karácsony elé nézünk: lehet, hogy a 90-es évek háborús esztendőit nem számítva az idén jön majd legtöbb elköltözött testvérünk haza, hogy itthon ünnepeljen.   […]

  PÜNKÖSDIG ÁLL A MÁJUSFA

  A muzslyai hagyományápolók néhány évvel ezelőtt újították fel a régi szokást, hogy májusfát állítanak a május elsejei ünnepekre, s azt pünkösdkor bontják le.   A […]

  MÁRCIUS 15.

  A lukácsfalvi vasárnap délutáni koszorúzási ünnepséggel megkezdődött a megemlékezések sora március 15-e, az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc 169. évfordulója […]

  SIKERES KIÁLLÍTÁS

  Az elmúlt hétvégén több helységből, több mint 90  galambász és díszbaromfi tenyésztő mutatkozott be a magyarszentmihályi József Attila kultúrház nagytermében. A Strasser […]