• ÍGÉRETEK IDEJE: DR NÉMET LÁSZLÓ SVD, NAGYBECSKEREKI MEGYÉSPÜSPÖK HÚSVÉTI ÜZENETE

  Néhány nappal ezelőtt elnökválasztás volt Szerbiában. Nagyon érdekes volt követni az azt megelőző kampányt. Mindegyik jelöltnek saját választási mottója volt: egy ütős, rövid mondat, egy szlogen azért, hogy megragadja a választók figyelmét és megszerezze szavazatukat. Az elnökjelöltek nagy ígéreteket is tettek, hogy egy esetleges győzelem után, mennyivel jobb lesz a mindennapi életünk, siralmas helyzetünk megváltozik […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ÍGÉRETEK IDEJE: DR NÉMET LÁSZLÓ SVD, NAGYBECSKEREKI MEGYÉSPÜSPÖK HÚSVÉTI ÜZENETE

  Néhány nappal ezelőtt elnökválasztás volt Szerbiában. Nagyon érdekes volt követni az azt megelőző kampányt. Mindegyik jelöltnek saját választási mottója volt: egy ütős, rövid mondat, egy szlogen azért, hogy megragadja a választók figyelmét és megszerezze szavazatukat. Az elnökjelöltek nagy ígéreteket is tettek, hogy egy esetleges győzelem után, mennyivel jobb lesz a mindennapi életünk, siralmas helyzetünk megváltozik és jobb sorsunk lesz.

   

   

  A lecsengett választások után most a kereszténység legnagyobb ünnepére, a húsvétra készülünk. Gondolataink egyre inkább Jézusra irányulnak. Negyven napig készültünk a nagyhétre, hogy azt Jézussal éljük meg. Azzal a Jézussal, aki megváltónk, aki hitünk forrása, és aki erősségünk. Emberek milliárdja követi őt világszerte, ő jelenti számukra a mérvadó isteni tekintélyt, még akkor is, ha ezért életüket vesztik, vagy hitükért veszélybe sodorják magukat. Soha a kereszténység kétezer éves történelmében nem volt még annyi vértanú, mint korunkban, még soha ennyi keresztényt nem üldöztek, mint napjainkban.

   

  Mégis milliárdok követik Jézus Krisztust. Ha az elmúlt elnökválasztás és leginkább az ott elhangzott ígéretek tükrében mérlegeljük Jézus szavait, akkor meglepődhetünk. Mit is ígért Jézus? Örök boldogságot azoknak, akik hallgatnak szavára. Ezt azonban nem gyors sikerként állította be, hiszen nem rejtette véka alá, hogy követése feladat. Ismerősek szavai, miszerint ha a tanítványai szeretnénk lenni, akkor vegyük magunkra keresztjeinket és úgy kövessük őt! Legyünk olyanok, mint a gyermekek, mert másképp nem jutunk be a mennyek országába! Szeressünk mindenkit, még az ellenségeinket is, nem is beszélve a gyengékről, a betegekről, a szegényekről, az idősekről, az egyedül élőkről, a menekültekről és a bűnösökről.

   

  Hihetetlenül komoly szavak ezek, amelyeknek inkább félelmet kellene ébreszteni bennünk, nem pedig követési szándékot és azt a vágyat, hogy Jézus tanítványai legyünk. Ennek ellenére milliárdok követik őt, köztük mi is, szeretjük, és az emberiség megváltójaként imádjuk.

   

  De miben rejlik Jézus „népszerűségének” és „sikerének” a titka? Szerintem abban, hogy ő maga hitelesen élte és a saját életében megvalósította azt, ami tanítványai számára feladat. Szeretetében a végsőkig elment, hisz végigjárta a szégyen keresztútját, megélte a keresztre feszítést, megtapasztalta a félelmetes magányt és elhagyatottságot, majd a halálba való belemerülést. Lássuk be, mindez nem elég ahhoz, hogy felfogjuk, miért is követik őt milliárdok.

   

  Életének, személyének igazi és legmélyebb titka abban van, hogy a halálba való (el)merüléssel nem ért véget Jézus élete. Jézus lerázta magáról a halál bilincseit és feltámadt! Nyilvánvalóvá tette számunkra, hogy minden egyes ember iránti szeretete erősebb a halálnál. Feltámadásában hisszük, hogy nem a halálé, nem a szenvedésé, hanem mindig Isten végtelen irgalmas szeretetéé az utolsó szó. Ebben rejlik hihetetlen ereje, ez az a „jó hír”, az Evangélium, amely kétezer éve milliárdokat ragad meg. Milliárdok életének adott és ad továbbra is értelemet, boldogságot, békét és kitartást minden nehézség ellenére mindhalálig, ha kell, akkor a vértanúhalálig is.

   

  Krisztus feltámadása nem szavazás eredménye, hanem a minket végtelenül szerető Isten legnagyobb csodája. Ezekben a napokban próbáljunk teljes szívvel és minden érzékünkkel megnyílni a csodálatos valóság előtt, hogy Jézus él, velünk van, hisz szeretete legyőzte a bűnt és a halált!

   

  Kívánom, hogy a feltámadt Jézus öröme és békéje töltse be szívünket. Kegyelmekben gazdag húsvéti napokat kívánok mindenkinek!

   

  Dr. Német László SVD

  nagybecskereki megyéspüspök

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Magyar oldal

  KARÁCSONY 2017: LEGYÜNK NYITOTTAK AZ ADAKOZÁSRA!

  Rendhagyó karácsony elé nézünk: lehet, hogy a 90-es évek háborús esztendőit nem számítva az idén jön majd legtöbb elköltözött testvérünk haza, hogy itthon ünnepeljen.   […]

  PÜNKÖSDIG ÁLL A MÁJUSFA

  A muzslyai hagyományápolók néhány évvel ezelőtt újították fel a régi szokást, hogy májusfát állítanak a május elsejei ünnepekre, s azt pünkösdkor bontják le.   A […]

  MÁRCIUS 15.

  A lukácsfalvi vasárnap délutáni koszorúzási ünnepséggel megkezdődött a megemlékezések sora március 15-e, az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc 169. évfordulója […]

  SIKERES KIÁLLÍTÁS

  Az elmúlt hétvégén több helységből, több mint 90  galambász és díszbaromfi tenyésztő mutatkozott be a magyarszentmihályi József Attila kultúrház nagytermében. A Strasser […]