• KÉTHÓNAPOS RENDEZVÉNYSOROZAT TORDÁN

  A jubiláló 15. Tordai Művelődési Napokat

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  A tordai helyi közösség tanácselnöke szerint, nagy megtiszteltetés érte a falut, s a jubiláló 15. Tordai Művelődési Napokat, hogy a gondosan dédelgetett rendezvényüket éppen a Magyar kultúra napján, január 22-én nyithatták meg.

  torda

  A szervezők, a falu szinte mindegyik civil szervezete besegített, hogy az idén is, az elmúlt évek mintájára, gazdag programot nyújtsanak a téli időszakban nem csak a helyelieknek, hanem a hétről-hétre odalátogató környékbeli magyaroknak is.

  A Tordai Művelődési Napokat Pásztor István, a tartományi képviselőház és a VMSZ elnöke nyitotta meg, aki hangsúlyozta e kis közösség élni akarását, aktív tevékenységét. Dobai János, a falu polgármestere üdvözlő beszédében elmondta, hogy noha a falu lakossága megfogyatkozott, mégis összetartanak, bizakodva teszik a dolgukat, hiszen eddig is kaptak elképzeléseikhez támogatást, azt remélik, a jövőben is, a további tervek megvalósításához is lesz erő, meg támogatás is. Az ünnepi műsor előtt a kultúrotthon előcsarnokában Szarka Edit, a  begaszentgyörgyi Közművelődési Intézmény igazgatónője megnyitotta a tavalyi művésztelepén készült alkotásokból álló kiállítást. A műsorban pedig felléptek a helybeli Ady Endre Általános Iskola diákjai, a Petőfi Sándor MME tagjai, a magyarittabéi Hevesi Tibor operaénekes, az udvarnoki Gúth Emília fiatal énekes tehetség, továbbá a testvértelepülésekről Balástyáról, Újszentesről, Bácsfeketehegyről és Pacsérról érkezett vendégek.

  torda

  A Tordai Művelődési Napok a hónap utolsó szombatján vadászbállal folytatódnak, február 6-án pedig a nagybecskereki Madách színház vendégszerepel. Azután, egy hétre rá tartják meg a Magyar Szó  élőújságát, majd az Újvidéki  Színház vendégszerepel. Február 27-én a hagyományos Tiszaalpári- bugaci est, március elején a Szabadkai Népszínház előadása lesz műsoron. A Tordai Művelődési Napok ezúttal is a Tordai esttel, a három Torda (Torontáltorda, a magyarországi Bihartorda és a romániai Aranyostorda) közös műsorával zárul március 12-én. Ilyen közös műsort immár 12. alkalommal szerveznek meg.

  torda

  A hétvégi programokon kívül, lesz még dr. Berényi János Emlékest, terveznek könyvbemutatót, kézimunka és festmény kiállításokat, borásztalálkozót,  gyermek és ifjúsági műsorokat, szakelőadásokat.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Magyar oldal

  KARÁCSONY 2017: LEGYÜNK NYITOTTAK AZ ADAKOZÁSRA!

  Rendhagyó karácsony elé nézünk: lehet, hogy a 90-es évek háborús esztendőit nem számítva az idén jön majd legtöbb elköltözött testvérünk haza, hogy itthon ünnepeljen.   […]

  PÜNKÖSDIG ÁLL A MÁJUSFA

  A muzslyai hagyományápolók néhány évvel ezelőtt újították fel a régi szokást, hogy májusfát állítanak a május elsejei ünnepekre, s azt pünkösdkor bontják le.   A […]

  MÁRCIUS 15.

  A lukácsfalvi vasárnap délutáni koszorúzási ünnepséggel megkezdődött a megemlékezések sora március 15-e, az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc 169. évfordulója […]

  SIKERES KIÁLLÍTÁS

  Az elmúlt hétvégén több helységből, több mint 90  galambász és díszbaromfi tenyésztő mutatkozott be a magyarszentmihályi József Attila kultúrház nagytermében. A Strasser […]