• Zrenjaninska umetnica Andrea Ivanović Jakšić izlaže u novosadskoj galeriji

  Otvaranje izložbe „Sve vidljivo počiva na nevidljivom“ Zrenjaninke Andree Ivanović Jakšić je u sredu, 24. aprila, u 19 časova, u Galeriji „Bel Art“ u Novom Sadu.   Izložbu čine radovi iz ciklusa po kome izložba i nosi naziv. Izložba se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.   – Radovi su, pre svega, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zrenjaninska umetnica Andrea Ivanović Jakšić izlaže u novosadskoj galeriji

  Otvaranje izložbe „Sve vidljivo počiva na nevidljivom“ Zrenjaninke Andree Ivanović Jakšić je u sredu, 24. aprila, u 19 časova, u Galeriji „Bel Art“ u Novom Sadu.

   

  Izložbu čine radovi iz ciklusa po kome izložba i nosi naziv. Izložba se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

   

  – Radovi su, pre svega, otisci unutrašnjeg stanja, gde svaki pojedinačni prikaz predstavlja trag – svedočanstvo izoštrenosti opažanja, osluškivanja čoveka, sveta, pojava i vremena u kome živimo. Radove izvodim kombinacijom različitih slikarskih i neslikarskih postupaka i materijala – ističe Andrea Ivanović Jakšić.

   

  Ona napominje da se slike, crteži i objekti, koji nastaju iz takvih postupaka i takvog stanja svesti, ukazuju kao rukopis. Na njegovim slojevima se očitava smisao neprestanog kretanja, nastajanja i nestajanja. To je svojevrsno jedinstvo suprotnosti, koje čine život: harmonije i razuma s jedne, i nemira, stihijskog – nesvesnog s druge strane – kaže umetnica.

   

  Andrea Ivanović Jakšić rođena je u Slavonskom Brodu 1979. godine. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na odseku slikarstva 2005. godine. U svom radu bavi se različitim medijima i različitim formamama vizuelnog izražavanja. Svoj rad je predstavljala na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

   

  Dobitnica je brojnih nagrada. Živi i radi u Zrenjaninu.

   

  Kustoskinja izložbe je viša kustoskinja i istoričarka umetnosti Slavica Popov, iz Savremene galerije Zrenjanin.
  Publika će izložbu moći da vidi do 11. maja.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura