• ZLOSTAVLJANJE: Premijera predstave o psihološkom nasilju u braku

    Dramska scena Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina premijerno će 31. januara i 1. februara na kamernoj sceni izvesti predstavu „Zlostavljanje“. Ovaj pozorišni komad rađen je prema motivima istoimene pripovetke Ive Andrića. Predstavu je režirao Momčilo Miljković.   – Ideja kojom smo se vodili u stvaranju ove predstave bila je da se prikaže kako svuda oko nas, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ZLOSTAVLJANJE: Premijera predstave o psihološkom nasilju u braku

    Dramska scena Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina premijerno će 31. januara i 1. februara na kamernoj sceni izvesti predstavu „Zlostavljanje“. Ovaj pozorišni komad rađen je prema motivima istoimene pripovetke Ive Andrića. Predstavu je režirao Momčilo Miljković.

     

    – Ideja kojom smo se vodili u stvaranju ove predstave bila je da se prikaže kako svuda oko nas, u kućama i stanovima, žive žene koje svakodnevno trpe i stradaju. Ljudi često, zbog neupućenosti, osuđuju te žene kada im se nešto loše desi – ističe Miljković.

     

    U osnovi ovog komada položena je tema psihološkog nasilja muškarca nad ženom u braku. U dramskoj igri, međutim, traga se i za uzrocima destruktivnih poriva. Oni osobu pretvaraju u nasilnika, kao i za funkcijama „maske” koju, svesno ili ne, odabiramo na osnovu konvencije, porekla, ali i rodnog, profesionalnog i socijalnog statusa.

     

    U predstavi igraju Nataša Ilin i Dragan Đorđević, a u posebnoj ulozi pojavljuje se i Stefan Juanin.

     

    Pretpremijera predstave „Zlostavljanje” zakazana je za 30. januar, dok je prva repriza predstave 2. februara.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura