• UMETNIČKA ZBIRKA SANU – LIKOVNI UMETNICI AKADEMICI

    ZRENJANIN – U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 3. februara, sa početkom u 19 časova, biće svečano otvorena izložba pod nazivom „Umetnička zbirka SANU – likovni umetnici akademici“. Izložba koja obuhvata 50 radova 50 likovnih umetnika članova SANU je organizovana 2016. godine povodom 175 godina postojanja Srpske akademije nauka i umetnosti, a u zrenjaninski […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    UMETNIČKA ZBIRKA SANU – LIKOVNI UMETNICI AKADEMICI

    ZRENJANIN – U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 3. februara, sa početkom u 19 časova, biće svečano otvorena izložba pod nazivom „Umetnička zbirka SANU – likovni umetnici akademici“.

    Pavle Paja Jovanović – Mačevanje

    Izložba koja obuhvata 50 radova 50 likovnih umetnika članova SANU je organizovana 2016. godine povodom 175 godina postojanja Srpske akademije nauka i umetnosti, a u zrenjaninski muzej stiže početkom 2017. godine.

    Na otvaranju će govoriti akademik Teodor Atanacković, dok će u ime SANU prisustvovati i akademik Miro Vuksanović i dopisni član SANU Slobodan Marković.

    Autor izložbe i postavke je Jelena Mežinski Milovanović, viši kustos – istoričar umetnosti i zamenik upravnika Galerije SANU, a nadležni kustos Olivera Skoko, viši kustos – istoričar umetnosti.

    Izložba će zrenjaninskoj publici biti dostupna u periodu od 3. februara do 3. marta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura