• Srpski film „Lazarev put“ ušao u zvaničnu selekciju festivala u Montrealu

    Srpski film Ivana Jovića „Lazarev put“ ušao je u zvaničnu selekciju Montreal nezavisnog filmskog festivala, kao pobednik zimske sezone 2024. godine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Srpski film „Lazarev put“ ušao u zvaničnu selekciju festivala u Montrealu
    Foto: Milan Kolarski

     

    Prema broju prijavljenih filmova iz celog sveta, filmski festival u Montrealu jedan je od najpopularnijih međunarodnih festivala u proteklim godinama. Među hiljadama prijava programski tim festivala selektuje oko stotinu projekata za svako sezonsko takmičenje, a pobednici sezone nominovani su i za glavnu nagradu.

     

    Montrealski nezavisni filmski festival zvanično je objavio pobednike zimske sezone 2024. godine. U selekciji dugometražnog igranog filma odabran je srpski film Ivana Jovića „Lazarev put“, koji će biti predstavljen i na glavnom događaju u Cinema du Parc.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Đorđe Damjan živi svoj san: Trenutno angažovan na jednom velikom projektu

     

    Jović je poznat kao reditelj „Isceljenja“ (2014) i „Zaveštanja“ (2017). Film „Lazarev put“ sniman je tokom 2021. i 2022. u Srbiji i na grčkim ostrvima Santorini i Folegandros, a tokom 2023. urađena je postprodukcija u Srbiji, Grčkoj i Sloveniji. Glavnu ulogu tumači Ivan Bosiljčić, pored kog se pojavljuju Nebojša Dugalić, hrvatska glumica Judita Franković Brdar, ali i veteran jugoslovenskog glumišta Žarko Radić.

     

    Originalnu filmsku muziku potpisuje jedan od najpoznatijih evropskih kompozitora Vasilis Cabropulos, a izvode je muzičari Atinskog simfonijskog orkestra. Film je međunarodna koprodukcija između Srbije i Grčke, podržan od strane Filmskog centra Srbije i Kreativne Evrope.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Svoju domaću premijeru „Lazarev put“ očekuje na jesen, 18. septembra, a svetska premijera biće održana na Internacionalnom filmskom festivalu u Nepalu, u martu ove godine.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura