• Savremena galerija Zrenjanin organizuje 42. Susret akvarelista

  Savremena galerija Zrenjanin organizuje 42. Susret akvarelista, koji će biti održan od 21. do 23. avgusta u Umetničkoj koloniji Ečka.   Ove godine će se u Ečki okupiti umetnici Marija Avramović, Sam Twidale, Danica Bićanić, Branko Đukić, Aleksandar Rakezić i Marija Šević.   Selektori 42. Susreta akvarelista su Sava Stepanov i Slavica Popov.   PROČITAJTE […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Savremena galerija Zrenjanin organizuje 42. Susret akvarelista

  Savremena galerija Zrenjanin organizuje 42. Susret akvarelista, koji će biti održan od 21. do 23. avgusta u Umetničkoj koloniji Ečka.

   

  Ove godine će se u Ečki okupiti umetnici Marija Avramović, Sam Twidale, Danica Bićanić, Branko Đukić, Aleksandar Rakezić i Marija Šević.

   

  Selektori 42. Susreta akvarelista su Sava Stepanov i Slavica Popov.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Sutra počinje Međunarodna likovna kolonija “Tiska akademija akvarela”

   

  Specifičnost ovog saziva, a to je slikanje akvarela, vremenom je izmenjena. Umetnici koji dolaze u ečansku koloniju slobodni su da ovu tehniku kombinuju sa drugim medijima vizuelnog stvaralaštva. Na ovaj način je omogućena transformacija akvarela u jezik drugih medija, čime mu se daje novi život u okviru savremenog stvaralaštva.

   

  Izložba radova nastalih u Umetničkoj koloniji u Ečki, a koji ostaju u zbirci Savremene galeriji Zrenjanin, biće otvorena 1. novembra.

   

  U selu Ečka, pored Zrenjanina, 1956. godine osnovana je Umetnička kolonija. U njenom radu su učestvovala najznačajnija imena likovne umetnosti sa teritorije bivše Jugoslavije. Ovi umetnici su se, u skladu sa sopstvenim opredeljenjem, bavili različitim likovnim tehnikama – slikarstvom, skulpturom, grafikom, da bi se vremenom održala dva saziva – saziv umetnika koji su se bavili klasičnim slikarstvom i saziv umetnika koji su se bavili akvarelom.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Početkom 21. veka došlo je do promene u konceptu tradicionalnih okuplјanja u Umetničkoj koloniji Ečka kada je, u skladu sa već uveliko prisutnim pluralizmom i interdisciplinarnošću u savremenoj umetnosti, u Ečki omogućeno da umetnici svoje ideje realizuju u različitim medijima i formama savremenog umetničkog izražavanja, s tim da je bazična specifičnost oba saziva sačuvana.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura