• Promocija romana „Ostrvo mrtvih“ čiji je autor Aleksandar Đukanović

  Promocija romana „Ostrvo mrtvih“, čiji je autor Aleksandar Đukanović, biće održana u petak, 18. oktobra, od 19 časova, u velikoj sali Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.   O romanu će govoriti autor Aleksandar Đukanović i novinar nedeljnika „Vreme“ Nikola Dragomirović.   Đukanović je rođen 1971. godine u Beogradu. Po obrazovanju je istoričar. Do sada je objavio […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Promocija romana „Ostrvo mrtvih“ čiji je autor Aleksandar Đukanović

  Promocija romana „Ostrvo mrtvih“, čiji je autor Aleksandar Đukanović, biće održana u petak, 18. oktobra, od 19 časova, u velikoj sali Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.

   

  O romanu će govoriti autor Aleksandar Đukanović i novinar nedeljnika „Vreme“ Nikola Dragomirović.

   

  Đukanović je rođen 1971. godine u Beogradu. Po obrazovanju je istoričar. Do sada je objavio nekoliko knjiga.

   

  – Pisati o stvaralaštvu Aleksandra Đukanovića paušalno, govoreći samo o jednom, konkretnom romanu je nezahvalno. Ne zbog toga što je roman „Ostrvo mrtvih“ loše napisan, naprotiv, već zbog toga što je Đukanović multidisciplinarni autor. Njegova primarna delatnost (istoričar, nastavnik i autor udžbenika za osnovnu školu i dela iz popularne istorije) Đukanovićevom pisanju daje realnost, pristupačnost i jednostavnost – navodi novinar i publicista Aleksandar Bećić.

   

  Pročitajte još: Obeležen vredan jubilej – 180 godina pozorišta u Zrenjaninu! (Foto)

   

  Multidisciplinarnost Aleksandra Đukanovića kao autora ogleda se i u samoj konstrukciji romana „Ostrvo mrtvih“. On nije precizno žanrovski definisan, već flertuje sa nekoliko pravaca, uvek zadržavajući u sebi notu modernog, beletristički svedenog stila.

   

  – Roman „Ostrvo mrtvih“ ubedljiv je i jednostavan roman koji se čita u jednom danu, u jednom dahu. Roman koji se prema vama ponaša kao prema starom, dobrom prijatelju, kom odmah širom otvara vrata svog sveta, nudi ga „kafom i konjakom“ i opija ga na krajnje veštičiji način – zaključuje Bećić.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin