• Predrag Lojanica izlaže u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina

  Samostalna izložba „Sećanja“, čiji je autor Predrag Lojanica, biće otvorena u petak, 18. novembra, u 19 časova, u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina, koja se nalazi u zgradi Narodnog muzeja. Postavku čini devet slika i desetak tabli sa crtežima.   Izložba će trajati do 1. decembra, a do tada će umetnik voditi dve likovne radionice, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Predrag Lojanica izlaže u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina

  Samostalna izložba „Sećanja“, čiji je autor Predrag Lojanica, biće otvorena u petak, 18. novembra, u 19 časova, u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina, koja se nalazi u zgradi Narodnog muzeja. Postavku čini devet slika i desetak tabli sa crtežima.

   

  Izložba će trajati do 1. decembra, a do tada će umetnik voditi dve likovne radionice, namenjene odraslim građanima. Radionice će se održati 19. i 26. novembra, od 19 do 21 čas.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninski pasaži – rugla u samom srcu grada (Foto)

   

  – Ispalo je tako da kompletnu izložbu, sa slikama, crtežima, video radovima, kao i samim pisanim doktorskim radom, nikada nisam izlagao u jednoj galeriji. Uvek je to bilo u segmentima: na izložbi u Beogradu nije bilo pisanog rada, na izložbi na Bagljašu bile su samo slike, kao i u Nemačkoj. U Narodnom muzeju u Leskovcu bili su crteži i video radovi, u Inđiji slike i crteži, u Kosovskoj Mitrovici slike, crteži i pisani rad – izjavio je Predrag Lojanica.

   

  Autor izložbe je rođen 1973. u Tomaševcu. Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu završio je 2003. u klasi profesora Čedomira Vasića. Magistrirao je 2007. sa temom „Portret čoveka“, kod istog profesora.

   

  Doktorsko-umetnički projekat „U manastiru – slike, crteži, video radovi“ odbranio je 2014. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, kod mentorke profesorke Anđelke Bojović.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Ovo mu je sedamnaesta samostalna izložba. Učestvovao je na pedesetak grupnih izložbi, nekoliko likovnih kolonija i pet rezidencijalnih boravaka u inostranstvu.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura