• PESNIČKA REPUBLIKA DOBILA VIRTUELNOG MATIČARA

  NOVO MILOŠEVO – Banatski kulturni centar (BKC) iz Novog Miloševa, u skladu sa aktuelnim trendovima, oformio je virtuelnog matičara Pesničke republike, čiji je osnivač.     Pesnička republika osnovana je 26. novembra 2016. godine u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu. Na manifestaciji koja je trajala dva dana, 120 pesnika iz 43 grada Srbije i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PESNIČKA REPUBLIKA DOBILA VIRTUELNOG MATIČARA

  NOVO MILOŠEVO – Banatski kulturni centar (BKC) iz Novog Miloševa, u skladu sa aktuelnim trendovima, oformio je virtuelnog matičara Pesničke republike, čiji je osnivač.

   

  pesnicka-republika

   

  Pesnička republika osnovana je 26. novembra 2016. godine u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu. Na manifestaciji koja je trajala dva dana, 120 pesnika iz 43 grada Srbije i regiona postali su njeni državljani. Za prvog predsednika izabran je pesnik Simon Grabovac, izabrana je Vlada, imenovani su ambasadori i konzuli. Za himnu je izglasano Banatsko veliko kolo.

   

  Ova neobična republika proistekla je iz Evropskog fejsbuk pesničkog festivala koji BKC tradicionalno organizuje na Salonu knjige, u saradnji sa Novosadskim sajmom.

   

  Od sada, zahtevi za državljanstvo i pasoš Pesničke republike moći će da se podnose i virtuelnom matičaru, slanjem na e-mail adresu pesnickarepublika@gmail.com

   

  „U vašem zahtevu navedite ime i prezime, grad i državu u kojoj živite i izjavu da prihvatate Ustav Pesničke republike. Državljanstvo i pasoš dobićete u elektronskoj formi, koje će vam virtuelni matičar poslati u najkraćem roku na vašu e-mail adresu“, navodi se u saopštenju Banatskog kulturnog centra, koje potpisuje osnivač i direktor BKC Radovan Vlahović.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura