• Panonika osvojila zlato na 60. Festivalu muzičkih društava Vojvodine u Rumi

    Muška vokalna grupa „Panonika“ iz Zrenjanina osvojila je zlatno odličje na 60. Festivalu muzičkih društava Vojvodine – Festivalu horova, koji je prošlog vikenda održan u Rumi.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Panonika osvojila zlato na 60. Festivalu muzičkih društava Vojvodine u Rumi
    Foto: Muška vokalna grupa "Panonika"

     

    Zrenjaninski ansambl „Panonika“ osvojio je zlato u konkurenciji 11 horova i vokalnih grupa.

     

    – Izuzetno smo zadovoljni našim nastupom i presrećni i ponosni zbog osvojene nagrade. Bilo nam je vrlo prijatno u Rumi, publika nas je bodrila velikim aplauzima i motivisala da pokažemo naš maksimum. Odlično smo uvežbali program i vrlo sigurno i inspirativno ga otpevali – izjavila je dirigentkinja Muške vokalne grupe „Panonika“ Zorica Kozlovački.

     

    PROČITAJTE JOŠ: In memoriam: Preminuo Andrija Poša, glumac Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“

     

    Ona je podsetila da Festival horova u Rumi ove godine obeležava jubilej, šest decenija postojanja, i da predstavlja najznačajniju manifestaciju u kulturno-umetničkom amaterizmu Vojvodine.

     

    Žiri su činili dirigent i redovni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu Božidar Crnjanski, solistkinja Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu Verica Pejić i kompozitorka Tamara Knežević.

     

    „Panonika“ je izvela pet kompozicija u skladu sa propozicijama festivala, a kao solista je nastupio Miloš Gavrilov uz klavirsku saradnju Milana Aleksića.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U Muškoj vokalnoj grupi „Panonika“ pevaju prvi tenor Miloš Gavrilov i Milivoj Adamov, drugi tenor Goran Mišković, Zvonko Romac i Dejan Krnetić Grebenar, bariton Milan Jokić, Robert Hodžić i Aleksandar Milas, i bas Vladimir Tomić i Milan Milanov.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura