• „Panonika“ osvojila prvu nagradu u Tuzli: Zrenjaninci pobrali velike simpatije publike

    Muška vokalna grupa „Panonika“ iz Zrenjanina osvojila je prvu nagradu na osmom Međunarodnom horskom šampionatu „Lege Artis“, koji je proteklog vikenda održan u Tuzli.   Odlukom Umetničkog odbora šampionata, „Panonika“ je bila jedan od ansambala koji je selektovan u takmičarski deo programa. Ujedno je bila i jedina vokalna grupa i predstavnik Srbije.   PROČITAJTE JOŠ: […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „Panonika“ osvojila prvu nagradu u Tuzli: Zrenjaninci pobrali velike simpatije publike

    Muška vokalna grupa „Panonika“ iz Zrenjanina osvojila je prvu nagradu na osmom Međunarodnom horskom šampionatu „Lege Artis“, koji je proteklog vikenda održan u Tuzli.

     

    Odlukom Umetničkog odbora šampionata, „Panonika“ je bila jedan od ansambala koji je selektovan u takmičarski deo programa. Ujedno je bila i jedina vokalna grupa i predstavnik Srbije.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Bogdan Đorić predstavlja izložbu „Četvrti stalež – dehumanizacija čoveka“

     

    Vokalna grupa se u Tuzli predstavila sa dva programa, jednim revijalnim, a drugim takmičarskim.

     

    – Prezadovoljni smo našim nastupom i osvojenom prvom nagradom. Nije nam bilo lako da se takmičimo sa brojčano većim horovima. Međutim, uspeli smo da pokažemo kvalitet i osvojimo prvo mesto. Zadovoljni smo i što naš ansambl i dalje ima uzlaznu putanju, kada je reč o kvalitetu, koji je sada potvrđen i u međunarodnoj konkurenciji – kaže dirigentkinja Zorica Kozlovački.

     

    Zrenjaninci su, osim što su dobili lepe ocene i pohvale žirija, naišli i na izuzetno topao prijem i pobrali velike simpatije kod publike.

     

    – Zahvaljujemo divnim domaćinima na odličnoj organizaciji šampionata. Posle ovoga, posvetićemo se ozbiljnim pripremama za naš celovečernji koncert, koji će biti održan u avgustu u Kragujevcu, u okviru 15. Međunarodnog festivala kamernih horova i vokalnih ansambala – ističe Kozlovački.

     

    „Panonika“ za septembar najavljuje i tradicionalni godišnji koncert u kojem će moći da uživaju naši sugrađani.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Podsetimo, u Muškoj vokalnoj grupi „Panonika“ pevaju: prvi tenor Miloš Gavrilov i Milovoj Adamov, drugi tenor Goran Mišković i Zvonimir Romac, bariton Milan Jokić, Robert Hodžić i Aleksandar Milas, te bas Vladimir Tomić i Milan Milanov.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura