• OSNOVANA „PESNIČKA REPUBLIKA“, PREDSEDNIK GRABOVAC

  NOVO MILOŠEVO – Više od 120 pesnika iz 43 grada Srbije i regiona, učestvovalo je na vikend manifestaciji “Pesnička republika” u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu. Za predsednika je imenovan pesnik Simon Grabovac, za ambasadore i počasne konzule brojni pesnici iz stranih država, a za himnu je odabrano Banatsko veliko kolo. Ova manifestacija je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  OSNOVANA „PESNIČKA REPUBLIKA“, PREDSEDNIK GRABOVAC

  NOVO MILOŠEVO – Više od 120 pesnika iz 43 grada Srbije i regiona, učestvovalo je na vikend manifestaciji “Pesnička republika” u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu.

  Novo Miloševo "Pesnička republika"
  Novo Miloševo „Pesnička republika“

  Za predsednika je imenovan pesnik Simon Grabovac, za ambasadore i počasne konzule brojni pesnici iz stranih država, a za himnu je odabrano Banatsko veliko kolo. Ova manifestacija je proistekla iz Evropskog fejsbuk pesničkog festivala, koji novomiloševački Banatski kulturni centar tradicionalno organizuje na Salonu knjige u saradnji sa Novosadskim sajmom.

  Festival je za sedam godina okupio, u stvarnom i virtuelnom svetu, oko 3000 pesnika – kaže direktor Banatskog kulturnog centra, književnik Radovan Vlahović, koji je osnivač manifestacije i autor Ustava “Pesničke republike”. Na manifestaciji su, pored republičkog predsednika, izabrani i članovi vlade, i to dr Zoran Đerić, Franja Petrinović, Goran Ibrajter, Senka Vlahović Filipov i Jovan Gvero, kao i ambasadori i počasni konzuli.

  “Pesnička republika” izdala je pasoš i državljanstvo svakom pesniku koji je nastupao na manifestaciji u Novom Miloševu. a svi pesnici upisani su u republičku Knjigu državljana.

  U galeriji Banatskog kulturnog centra, povodom manifestacije, priređena je i konceptualna izložba pod nazivom “I zato pesnička republika” autora Radovana Vlahovića

  -Nastup svakog pesnika biće objavljen na Jutjubu, po jedan video-klip za svakog pesnika. Ista pesma biće štampana u posebnom zborniku, koji će biti besplatno deljen autorima na 8. Evropskom fejsbuk pesničkom festivalu u martu 2017. u Novom Sadu – obećava organizator Radovan Vlahović.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura