• POKLON PREDŠKOLSKE USTANOVE GRADSKOJ BIBLIOTECI

  ZRENJANIN – U Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina održan je završni susret pod nazivom „Pogled kroz bibliotečki dvogled“, koji je bio još jedna zajednička aktivnost Predškolske ustanove Zrenjanin i pomenute ustanove kulture.   Deca iz vrtića „Maslačak“, „Sunčica“ i „Poletarac“, koja su obuhvaćena projektom „Vrtići bez granica 3“, prisustvovala su programu i slušala odabrane priče […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  POKLON PREDŠKOLSKE USTANOVE GRADSKOJ BIBLIOTECI

  ZRENJANIN – U Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina održan je završni susret pod nazivom „Pogled kroz bibliotečki dvogled“, koji je bio još jedna zajednička aktivnost Predškolske ustanove Zrenjanin i pomenute ustanove kulture.

   

  Deca iz vrtića „Maslačak“, „Sunčica“ i „Poletarac“, koja su obuhvaćena projektom „Vrtići bez granica 3“, prisustvovala su programu i slušala odabrane priče za decu koje su im čitali vaspitači i bibliotekari.

   

  Nakon uspešne saradnje na projektu „Vrtići bez granica 3“, direktor Predškolske ustanove Zrenjanin Vladimir Petrović i direktor biblioteke Milan Bjelogrlić potpisali su sporazum o saradnji na budućim projektima. Istovremeno, Predškolska ustanova je donirala biblioteci opremu namenjenu Dečjem odeljenju.

   

  Bibliotekar – stručni saradnik za odnose s javnošću Jelena Đorđević Perc ovom prilikom je istakla da Predškolska ustanova Zrenjanin i gradska biblioteka veoma uspešno sarađuju dugi niz godina.

   

  – Zajednički realizujemo manifestaciju „Mala Čitalačka značka“, kviz u okviru Dečje nedelje pod nazivom „Šta znaš o bajkama“, obeležavamo Međunarodni dan maternjeg jezika, a uz zajedničku koordinaciju, početkom svake školske godine svi predškolci zrenjaninskih vrtića kolektivno posećuju biblioteku i dobijaju na poklon članske kartice. Zaista nam je velika čast što smo, zahvaljujući Predškolskoj ustanovi, imali prilike da budemo deo jednog ovako važnog projekta kakav su „Vrtići bez granica 3“ i da kroz angažman bibliotekara, vaspitača i saradnika na još jednom, novom planu, realizujemo kvalitetne programe, učimo sa decom i od dece – kazala je Đorđević Perc.

   

  Pogled kroz bibliotečki dvogled

   

  Zamenica direktora Predškolske ustanove Tatjana Lojović izjavila je da je u maju 2017. godine potpisan sporazum o saradnji između Grada Zrenjanina i Predškolske ustanove Zrenjanin sa Centrom za interaktivnu pedagogiju, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i UNICEF-om o organizaciji projekta „Vrtići bez granica 3“.

   

  – Septembra meseca u Gradskoj biblioteci realizovali smo drugi kratak program u okviru ovog projekta, pod nazivom „Pogled kroz bibliotečki dvogled“. Deca su dolazila dva puta nedeljno u biblioteku po dva sata i zajedno sa bibliotekarima i našim vaspitačima realizovala radionioce namenjene njima. Mi smo i do sada sarađivali sa bibliotekom, a prvi put u okviru projekta „Vrtići bez granica“. Izuzetno smo srećni i zadovoljni saradnjom i, naravno, želimo da je nastavimo i radimo na osmišljavanju nekih novih programa i aktivnosti – zaključila je Lojović.

   

  Podsetimo,  program koji se dva puta nedeljno u septembru odvijao u biblioteci imao je obuhvatni naziv „Pogled kroz bibliotečki dvogled“ i sastojao se od osam radionica koje su za ovu priliku osmislili bibliotekari i saradnici biblioteke, uz angažman vaspitača. Radionice su bile prilagođene uzrastu dece i njihovim interesovanjima.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo