• Olivera Balašević u rodnom Zrenjaninu promoviše knjigu „Planeta dvorište“

  Olivera Balašević predstaviće svoju knjigu „Planeta dvorište“ u rodnom Zrenjaninu. Promocija knjige zakazana je za sredu, 29. januar, u 19 časova, u Baroknoj sali Gradske kuće.   Na promociji će govoriti autorka Olivera Balašević.   O tome zašto je napisala knjigu „Planeta dvorište“ ona je rekla sledeće:   „Ako ni zbog čega, onda zbog onih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Olivera Balašević u rodnom Zrenjaninu promoviše knjigu „Planeta dvorište“

  Olivera Balašević predstaviće svoju knjigu „Planeta dvorište“ u rodnom Zrenjaninu. Promocija knjige zakazana je za sredu, 29. januar, u 19 časova, u Baroknoj sali Gradske kuće.

   

  Na promociji će govoriti autorka Olivera Balašević.

   

  O tome zašto je napisala knjigu „Planeta dvorište“ ona je rekla sledeće:

   

  „Ako ni zbog čega, onda zbog onih čiji je DNK upleten u venčić mojih uspomena, a da o tome ni ne razmišljaju… Filmski rečeno, „po redosledu pojavljivanja“, zbog Jovane, Jelene, Alekse, Simone i Petre. Ova knjiga je ponajpre za njih. Ali... Ne moja prva knjiga, da ne bude zabune, nego samo prva koju sam imala strpljenja da zapišem. Da se nasmeješ, da se rastužiš, da ne poveruješ“.

   

  Olivera Balašević je rođena u Zrenjaninu 1959. godine, odakle je po završetku gimnazije otišla na studije u Novi Sad, u kom i danas živi.

   

  – Iz tog podatka se naslućuje da je formalno ispunjeno sve što je potrebno za pristojnu biografiju; matura, fakultetska diploma, sve u roku. U stvari, majka dve devojčice sam postala možda i koju godinu pre roka, pa sam diplomirala koju godinu posle. Ali, sve je to došlo na svoje do rođenja njihovog brata… Godine su ionako tu da se pamte, a ne da se broje“, poručuje Olivera.

   

  Kako navodi, životom je od prvog otkucaja srca bila toliko fascinirana, da joj je promaklo da ga od početka odbrojavam.

   

  – A kad to ne kreneš na vreme, stvari se zakomplikuju. Uhvati te panika kad shvatiš da ti je šezdeseta, a da nisi prestala da budeš devojčica. U šetnji sa svoje dve unuke zapitaš se da li ćeš jednog dana i ti postati baka? Ali, da se ne lažemo, to i jeste ono o čemu sam oduvek maštala – da kad odrastem postanem odrasla devojčica, i ništa drugo – kaže Olivera Balašević.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura