• Narodni muzej Zrenjanin ove nedelje ima bogat program

  Tokom ovogodišnjih „Dana piva“ izložbeni saloni i stalna postavka Narodnog muzeja Zrenjanin imaće izmenjeno radno vreme.   Izložbeni saloni Muzeja su svakako tokom leta otvoreni do 21 sat radnim danima, a izmene se odnose na vikend. Saloni će u subotu i nedelju, 13. i 14. avgusta, biti otvoreni od 16 do 21 sat.   Stalna […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Narodni muzej Zrenjanin ove nedelje ima bogat program

  Tokom ovogodišnjih „Dana piva“ izložbeni saloni i stalna postavka Narodnog muzeja Zrenjanin imaće izmenjeno radno vreme.

   

  Izložbeni saloni Muzeja su svakako tokom leta otvoreni do 21 sat radnim danima, a izmene se odnose na vikend. Saloni će u subotu i nedelju, 13. i 14. avgusta, biti otvoreni od 16 do 21 sat.

   

  Stalna postavka će radnim danima biti dostupna u uobičajenom radnom vremenu, dok će tokom vikenda biti zatvorena.

   

  Podsećamo da je u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin aktuelna izložba radova zrenjaninskog fotografa pod nazivom „Ivan Pančić – Lovac na svetlo i tamu“. Postavka obuhvata više od 70 fotografija iz njegovog bogatog opusa nastalog tokom šest decenija predanog rada.

   

  U Malom salonu posetioci mogu da pogledaju izložbu radova Milane Lane Paunović Rajšić, dobitnice prve nagrade prošlogodišnjeg likovnog konkursa 30×30, pod nazivom „Fotografija – zaustavlјeni performans“. Na izložbi su zastuplјene fotografije iz različitih perioda autorkinog stvaralaštva nastale od 2008. do 2022. godine. Milana Lana Paunović Rajšić svoj umetnički izraz stvara koristeći kombinovane tehnike, fotografiju, body art, body paint, fotomontažu, projekcije i skulpture.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Takođe, u Atrijumu Muzeja se, u periodu od 12. do 14. avgusta, sa početkom u 18 časova, održava manifestacija „Banatski dani teku“ tokom koje će biti predstavljeno nematerijalno kulturno nasleđe većinskih naroda koji naseljavaju Banat: Srba, Rumuna, Slovaka i Mađara. Tokom tri dana, učesnici programa će predstaviti svoje nasleđe preko tradicionalne izvođačke umetnosti, tradicionalnih umeća, veština i zanata i na kraju preko tradicionalne banatske kuhinje.

   

  Ulaz je besplatan.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura