• Mladen Mutavdžić izlaže u Galeriji ALUZ: „Senke sećanja“ pred publikom

    Izložba crteža „Senke sećanja“ likovnog umetnika Mladena Mutavdžića biće otvorena u petak, 23. februara, u 19 časova, u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ). Izložba će trajati do 7. marta, a radno vreme galerije je od 17 do 19 časova.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Mladen Mutavdžić izlaže u Galeriji ALUZ: „Senke sećanja“ pred publikom
    Autoportret s leđa/Mladen Mutavdžić

     

    Mladen Mutavdžić kaže da izložba „Senke sećanja“ obuhvata opus od 28 crteža koji predstavljaju čišćenje i preispitivanje sećanja, osećanja i misli.

     

    – Kopajući po snovima i svojoj podsvesti uočavam prikaze (u siluetama, simbolično, geometrijski i fragmentalno), koje pokušavam da sagledam iz različitih uglova, nekadašnjeg i sadašnjeg, uvek ostavljajući prostor za budući pogled na istu stvar. Na crtežima je pojavna igra sa dihotomijom, borbom crnog i belog, dobrog i zlog, svetlog i tamnog, levog i desnog, logičkog i emotivnog, realnog i mogućeg, stvarnog i nestvarnog… Pokušavam da plivam između tih krajnosti dualnosti, dajući mogućnost novim pogledima da se odluče za svoj diskurs – rekao je Mutavdžić o ovoj izložbi.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Strip umetnik, ilustrator i scenarista Stevan Subić održaće strip radionicu za mlade

     

    Mladen Mutavdžić je rođen 24. jula 1987. u Zrenjaninu i oduvek se zabavljao crtajući. U osnovnoj školi je ilustrovao knjigu za osnovce u okviru sekcije „Mladi fizičar i astronom“, a krajem osmog razreda, zajedno sa nastavnicom Rajnom Krulj, organizovao je prvu samostalnu izložbu crteža i stripova.

     

    U periodu srednje škole bio je fokusiran na muziku, strip, animaciju i nove medije. Veliki značaj u svim daljim razvojnim segmentima predstavlja period priprema za likovnu akademiju kod Duška Kirćanskog. Mladen je, ipak, na kraju upisao Fakultet za medije i multimediju.

     

    Tamo se najviše posvetio filmu i radio je kao asistent na predmetima koji su u uskoj vezi sa radijskom, filmskom i televizijskom produkcijom.

     

    mladen mutavdžić
    Papirni avion/Mladen Mutavdžić

     

    Sa svoja dva kratka igrana filma učestvovao je na festivalima filma kratkog metra u nekoliko zemalja Evrope. Godine 2010. organizovao je izložbu stripova uz projekciju kratkih filmova u Novom Sadu.

     

    Upisao je doktorske studije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i ubrzo ih napustio, sa željom da se vrati korenima i potpuno posveti crtanju. Od 2014. godine radi u gejming kompanijama kao vodeći crtač (Lead 2D Artist) i sa svojim timovima realizuje više od 15 naslova video igara.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U slobodno vreme, Mladen se bavi karikaturom i stripom, ilustruje knjige za decu, izrađuje storibordove za televizijske reklame, bavi se video produkcijom, svira bas gitaru i bubnjeve, a zašao je i u svet generativne umetnosti (NFT).

     

    Od 2022. godine ponovo se posvetio olovci i papiru, tražeći mir daleko od svakodnevne digitalne prakse.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura