• Strip umetnik, ilustrator i scenarista Stevan Subić održaće strip radionicu za mlade

    Strip umetnik, ilustrator i scenarista Stevan Subić održaće strip radionicu za mlade u Tinejdž kutku Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Strip umetnik, ilustrator i scenarista Stevan Subić održaće strip radionicu za mlade
    Foto: Zagonetač/Promo

     

    Stevan Subić će radionicu održati u petak, 23. februara, sa početkom u 17 časova.

     

    Povod za susret sa mladima je poslednje Subićevo veliko ostvarenje u saradnji sa DC Komiksom – „Zagonetač: Godina prva“, po scenariju Pola Dejna.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Đorđe Damjan živi svoj san: Trenutno angažovan na jednom velikom projektu

     

    Stevan Subić (1982) je strip umetnik, grafički dizajner, ilustrator i scenarista iz Zrenjanina. Od devetnaeste godine oprobao se u različitim umetničkim medijima, pri čemu je najzapaženija njegova autorska radio-emisija „Muholovka“, koju je uređivao od 2002. do 2008. godine.

     

    Istovremeno se bavio organizacijom tribina i koncerata. Autor je zrenjaninskog fanzina „Žuta cigla“.

     

    Radom na stripu bavi se od 2009. kada osvaja nagradu na beogradskom Salonu stripa radom „Bruk Halabrin“, od četiri table. Naredne tri godine stvara kratke stripove, koje plasira na regionalnim i međunarodnim stripskim manifestacijama, a 2011. godine osvaja gran pri na festivalu u Đenovi, kada je žirijem predsedavao Serđo Topi.

     

    Sledeće godine počinje saradnju sa italijanskom izdavačkom kućom Serđo Boneli, za koju crta dve sveske serijala „Adam Vajld“, po scenariju Đanfranka Anfredija, strip „Treći dan“, kao 65. broj serijala „Priče“, i deveti album serijala „Bezdušnik“.

     

    Na stripskoj sceni u Francuskoj debituje 2015. godine desetim albumom serijala „l’Homme de l’annee“. Usledila su prva dva albuma serijala M.O.R.I.A.R.T.Y. za Delkur, „Konan od Kimerije: Ksutal grad sumraka“, po scenariju Kristofa Beka, za Glena, i „Tarzan“, sa istim scenaristom za Solej.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Godine 2022. započinje saradnju sa DC Komiksom na naslovu „Zagonetač: Godina prva“, po scenariju Pola Dejna, čime osvaja pažnju američke strip scene. Sa vodećom gejming kompanijom Blizard istovremeno sarađuje na projektu „Dijabla“.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura